Life

Singurul animal care are 3 inimi. Are, de asemenea, sângele albastru

Singurul animal din lume cu 3 inimi. Are sângele albastru, dar și 9 creiere. Poate avea o lungime de 9 metri și cântări chiar peste 200 de kilograme.
05.05.2024 | 08:00
Singurul animal care are 3 inimi Are de asemenea sangele albastru
Animalul este unul subacvatic și are și 9 creiere. Sursa foto: Los Angeles Magazine
ADVERTISEMENT

Un animal unic în lume, ale cărui trăsături lasă fără cuvinte pe oricine. Are 9 creiere, 3 inimi, o lungime de 5 sau 9 metri și poate cântări între 50 și peste 200 de kilograme. De asemenea, are sângele albastru și reprezintă un pericol pentru prădători.

Animalul unic în lume cu 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru

Pare atroce acest animal, dar este inofensiv dacă nu-l ataci sau dacă stai la distanță de el. Este foarte protectiv cu puii săi, pe care îi poate păzi, după naștere, până la 7 luni, iar apoi riscă să moară. Asta fiindcă într-o astfel de perioadă nu pleacă nici măcar după hrană pentru sine.

ADVERTISEMENT

Lumea subacvatică este foarte frumoasă, dar și plină de mister. Omul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva minute în acest mediu, pe care îl explorează cu scopul de a înota, de a căuta detalii științifice sau, într-un caz rău, de a căuta victime.

Tot în lumea subacvatică se întâlnesc ființe plăcute, dar și fioroase și care în mod cert îți pot lua viața. Unele au un aspect înfricoșător, dar dacă nu iei contact cu ele nu te vor răni sau ucide. Este vorba despre caracatițe, care ar exista pe Pământ în jur de 300 de specii.

ADVERTISEMENT

Cea mai mică caracatiță din lume este de 2,5 cm și cântărește mai puțin de gram, iar cea mai mare caracatiță de pe Terra este cea din Pacific. De-a lungul timpului, oamenii de știință au descoperit că poate avea în jur de 5 metri și 50 de kilograme. Vi se pare impresionant? Aflați că la un moment dat s-a identificat o caracatiță lungă de 9 metri și cântărea 272 de kilograme.

Caracatița de Pacific poate avea chiar 9 creiere, cel central fiind cel mai mare. Fiecare creier este util pentru anumite funcții și este protejat de o capsulă cartilaginoasă. Așadar, caracatița posedă o inteligență enormă, inclusiv una emoțională.

ADVERTISEMENT

Din cele 9 creiere, 8 îi sunt specifice caracatiței pentru cele 8 brațe, al nouălea fiind centralul care o ajută să vadă și să filtreze prin minte ceea ce are în fața ochilor. Greu de crezut, dar caracatița ar putea fi capabilă de prietenii, iar cu ajutorul celor 3 inimi pompează sânge la branhii și în întreg corpul.

Cât despre gura caractiței, se află sub tentaticule și este precum un cioc mic. Mandibulele sale sunt destul de puternice, încojurate de mușchi ce acționează ca un foarfece, maxilarul superior fiind așezat peste maxilarul inferior.

ADVERTISEMENT

De ce are caracatița sânge albastru

Sângele caracatiței din Oceanul Pacific este albastru deoarece această ființă gigantică are în organism o proteină bogată în cupru, numită hemocianină. Aceasta funcționează precum hemoglobina pe care o are omul.

Caracatițele au și glande care dețin cerneală toxică. Atunci când este atacată, caracatița scoate această cerneală și își induce în eroare prădătorul cu privire la direcția către care se îndreaptă. Totodată, caracatița își poate schimba culoarea și textura, datorită unor saci de pigmenți, numiți cromatofori.

ADVERTISEMENT
Tags:
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Cât de frumoasă e soţia lui Leonard Doroftei şi cu ce se putea...
Cât de frumoasă e soţia lui Leonard Doroftei şi cu ce se putea ocupa în Canada, în timp ce campionul nostru o lua de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă...
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă printre degete
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”