News

Singurul câine de salvare montană din Prahova, lovit de o turistă: ”Inexplicabil, i-a aplicat un șpiț în burtă”

Un câine de salvare din Prahova, singurul din județ, a fost lovit de o turistă, cea care i-a aplicat un șpiț în burtă.
01.09.2021 | 19:45
Singurul caine de salvare montana din Prahova lovit de o turista Inexplicabil ia aplicat un spit in burta
ADVERTISEMENT

Gest revoltător al unei turiste din România, în zona munților Bucegi. Aceasta a lovit fără milă un câine de salvare al singurei unități canine a Salvamont Prahova.

Singurul câine de salvare montană din Prahova, lovit de o turistă: ”Inexplicabil, i-a aplicat un șpiț în burtă”

Episodul a fost povestit în mediul online de Sergiu Frusinoiu, membru al singurei unități canine a Salvamont Prahova.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat, pe pagina pe Facebook întâmplarea consemnată luni, 30 august. Din spusele sale, o turistă s-a speriat de câine și l-a lovit, chiar dacă a fost atenționată înainte că un câine se îndreaptă spre ea.

Carp, animalul agresat fără vină, este singurul câine de salvare montană din județul Prahova și a participat la numeroase acțiuni de salvare în zona înaltă.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. luni, 30 august), Carp a fost lovit de un pantof roz. (…) am ieșit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare și Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu dar și colegul meu, când alergăm, este cu câțiva metri în fața mea.

De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură și încearcă să interacționeze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniță însoțită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de cățel deoarece vegetația abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape.

ADVERTISEMENT

Domnița, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil și îi aplică un șpiț în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cadere potențial fatală. Am dat din cap dezaprobator și mi-am continuat alergarea, oprindu-mă dupa ceva zeci de metri pentru a-l pupa”, a scris pe contul său de Facebook salvatorul montan.

Angajatul Salvamont Prahova explică de ce nu a luat atitudine față de acest eveniment

Sergiu Frusinoiu a explicat, în aceeași postare, și de ce nu s-a oprit să se certe cu turista și cu cei care o însoțeau.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei iar răspunsul este: cu siguranță totul ar fi degenerat în violență și aș fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranță, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roșu și s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de munca.

P. S. În viitor mă aștept să fiu îmbăiat cu spray de urs, și eu și Carp, luând în considerare că regimul de vânzare ale acestora este același ca și al deodorantului”, conchide postarea din mediul online”, scrie Sergiu.


În urma acestui episod, același Frusionoiu îi îndeamnă pe cei cărora le este frică de munte să nu se mai încumete la drum.

”Unde vreau să ajung este: dacă esti terifiat de munte și trebuie să sufli in vuvuzele non stop, sa asculti muzică în boxe portabile și să lovești animale doar că iți e frică de tot ce mișcă, te rog, stai acasă sau gaseste-ți altă activitate. Muntele nu e de tine și e ok!”, se mai arată în postare.

ADVERTISEMENT