Life

Singurul cuvânt din limba română care începe cu „nt“. Ți-ar fi salvat copilăria și nu te-ar mai fi închis nimeni la Fazan

În limba română există un singur cuvânt care începe cu “nt” și ți-ar fi salvat copilăria atunci când jucai Fazan cu una sau mai multe persoane.
27.01.2023 | 18:00
Singurul cuvant din limba romana care incepe cu nt Tiar fi salvat copilaria si nu tear mai fi inchis nimeni la Fazan
Ce cuvânt în română începe cu “nt”. Te-ar fi putut ajuta la Fazan. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, cei care au jucat Fazan cel puțin o dată în viață au fost închiși de un cuvânt care se termină cu “nt”, însă știai că există unul care începe cu această terminație?

Singurul cuvânt din limba română care începe cu “nt” și pe care l-ai fi putut folosi la Fazan

Jocul Fazan ne amuza în copilărie, iar multe persoane îl joacă și astăzi. Este un joc cu reguli simple, astfel că tot ce trebuie să faci este să găsești un nou cuvânt pornind de la ultimele două litere din cel precedent.

ADVERTISEMENT

De multe ori, jucătorii folosesc cuvinte care se termină cu “nt”, pentru a-l închide pe adversar, câștigând astfel jocul. Și tu ai folosit, cu siguranță, cuvinte precum “restaurant” atunci când te jucai Fazan.

Cu toate acestea, limba română este foarte interesantă, dar și amuzantă, având un singur cuvânt care începe cu “nt” și pe care îl poți folosi dacă joci Fazan cu una sau mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre cuvântul “ntur”, care este onomatopee și imită trilurile turturicii, după cum arată dexonline.ro: “ntur! interj. (reg.) cuvânt care imită trilurile turturicii”.

Cum se joacă Fazan

Regulile jocului sunt foarte simple, însă de cele mai multe ori acestea sunt decise de către jucători. Fazan se poate juca și în mai multe persoane, dar în general este de preferat în doi.

ADVERTISEMENT

Este un joc foarte bun pentru dezvoltarea atenției, vocabularului, memoriei și imaginației, pentru că trebuie să te gândești la următorul cuvânt într-un timp relativ scurt.

La început, unul dintre jucători va spune în gând alfabetul, însă litera “A” trebuie rostită cu voce tare.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea jucător trebuie să-l oprească pe cel care spune alfabetul rostind “Stop!”. Litera la care se oprește acesta va fi cea cu care al doilea jucător va formula primul cuvânt, într-un timp scurt, de câteva secunde.

Cei doi jucători vor numi, pe rând, câte un cuvânt care va începe cu ultimele două litere ale celui precedent.

Atunci când jucătorul care nu poate găsi un cuvânt permis care să înceapă cu ultimele două litere ale celui de dinainte, se consideră că a fost “închis” sau “blocat”. Astfel, acesta va primi litera “F”.

Dacă jucătorul este închis de două ori va avea “Fa” și va continua așa până va ajunge la “Fazan”.

ADVERTISEMENT