Life

Singurul cuvânt din vocabularul românesc care te poate ajuta la Fazan. Primele litere sunt ”tm”

Singurul cuvânt din vocabularul românesc care te poate ajuta la Fazan, care este despre abilitatea mintală. Primele litere sunt ”tm”.
05.02.2023 | 06:00
Singurul cuvant din vocabularul romanesc care te poate ajuta la Fazan Primele litere sunt tm
Singurul cuvânt din vocabularul românesc care te poate ajuta la Fazan. Primele litere sunt ”tm”. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Unicul cuvânt din limba română care începe cu “tm”. Te scoate din încurcătură când joci Fazan, una dintre cele mai agile activități ludice pe care toți copiii o adorau în copilărie. Te va scoate din impas extrem de repede.

Singurul cuvânt din vocabularul românesc care te poate ajuta la Fazan. Primele litere sunt ”tm”

Singurul cuvânt din vocabular românesc care te poate ajuta la Fazan și care începe cu „tm” este tmeză care reprezintă o intercalare a unui cuvânt între două elemente ale unui cuvânt compus sau ale unei unități frazeologice.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este o figură de stil care te scoate în impas atunci când celălalt jucător folosesc vorba ritm, care te poate elimina rapid dacă nu știi să continui. Datorită acesteia vei merge mai departe și vei aduna puncte.

Pluralul acestui cuvânt care începe cu „tm” este tmeze. De asemenea, jucătorii trebuie să știe că există soluții și la vorbele care au primele litere „pt”, „ft” sau „ea”.

ADVERTISEMENT

De acum înainte nu mai este nevoie să te dai bătut, aceeași situație fiind și în cazul cuvintelor care încep cu „nt”. Printre acestea se află ntur! interj. (reg.), care imită trilurile turturicii.

Care sunt regulile de la Fazan

Fazan are reguli foarte ușoare pentru toți jucătorii, fie că este vorba de cei mici, fie de adulți. Prima persoană spune cu glas tare „A” și parcurge în gând alfabetul, fiind întrerupt de altcineva. Atunci primul spune litera la care a ajuns în acea clipă.

ADVERTISEMENT

Și acum începe jocul în adevăratul sens al cuvântului. Jocul continuă cu un cuvânt care începe cu litera respectivă și fiecare om spune câte o vorbă cu ultimele două litere ale cuvântului rostit de jucătorul precedent.

Atunci când nu există niciun cuvânt care să înceapă cu ultimele două litere ale termenului precedent, jucătorul este închis sau încuiat.

ADVERTISEMENT

Acesta primește pe rând câte o literă din cuvântul Fazan. Este declarat câștigător cel care are cât mai puține litere.

ADVERTISEMENT