Life

Singurul loc din România în care ai senzația că ești ca-n Maldive. Apa are culoarea turcoaz și cazarea este foarte ieftină

Acesta este singurul loc din țara noastră în care te poți simți de parcă ești în Maldive! Apa este turcoaz și nu mulți oameni știu de acest loc special. Cât costă cazarea.
23.07.2022 | 14:36
Singurul loc din Romania in care ai senzatia ca esti can Maldive Apa are culoarea turcoaz si cazarea este foarte ieftina
Laguna albastră, lacul cu apa ca în Maldive. Foto: Colaj Fanatik / Capturi video Youtube
ADVERTISEMENT

În România se află un loc care seamănă izbitor cu Maldive. Apa cristalină, turcoaz, te-ar putea face să crezi că ești departe de țară.

Locul din România care te face să te simți ca în Maldive

Știai că în România există un loc care te poate face să te gândești că ești în Maldive? Aceeași apă curată, turcoaz, dar un preț mult mai mic!

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un lac aflat în Aghireşu, o comună situată la circa 30 de kilometri de Cluj Napoca. Poartă numele de Laguna Albastră și este unul dintre cele mai frumoase lacuri din țara noastră.

Doar localnicii știu despre el, astfel că este o adevărată perlă a țării noastre, cu apă azurie și nisipuri de culoare albă.

ADVERTISEMENT

Explicația pentru felul în care arată Laguna Albastră este dată de locul în care s-a format, de istoricul acestuia. Lacul care te face să te simți ca pe Insulele Maldive s-a format pe un fost sit minier, de unde era extras caolinul.

Tocmai caolinul este cel care dă apei acea culoare specifică superbă, deoarece piatra de caolin are culori verzui și galbui, care fac apa să pară azurie.

ADVERTISEMENT

Craterul în care se află Laguna Albastră a fost creat de utilaje, iar cu timpul, aici s-a format un lac, cu apa de ploaie și cu ajutorul izvoarelor subterane.

La ce temperatură ajunge apa. Cât costă cazarea în apropiere

Apa este numai bună de scăldat, iar ea ajunge la o temperatură de 25 de grade Celsius în timpul zilelor de vară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, peisajul de vis este completat de o pădure de gorun care se află în apropiere, dar și de stufăriș. Lacul are chiar și pești.

Desigur, nelipsit din peisajul de vis este nisipul alb, care te poate duce cu gândul la Maldive.

În ceea ce privește cazarea, aceasta este destul de ieftină: poți plăti circa 200 de lei pe noapte/2 persoane pentru a sta la un hotel din apropierea Lagunei Albastre.

Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că laguna este într-un loc izolat, așa că până acolo ai de mers cu mașina circa 30 de minute.

ADVERTISEMENT