Life

Singurul loc din România în care poți merge pe apă. Experiența este unică și vine la pachet cu o legendă înfricoșătoare

Locul unic din România care a atras atenția a mii de turiști. Nu mulți sunt cei care au curajul de a se aventura să ”meargă pe apă”.
24.02.2024 | 10:04
Singurul loc din Romania in care poti merge pe apa Experienta este unica si vine la pachet cu o legenda infricosatoare
Locul unic din România unde turiștii pot ”merge pe apă”. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

România este una dintre țările care se poate lăuda cu cele mai frumoase peisaje. Aproape la tot pasul, natura și-a spus cuvântul. Românii pot și ei, de asemenea, să fie turiști în propria țară, mai ales că, de fiecare dată, sunt lucruri noi de descoperit. Cei care cred că știu totul despre România, ar fi surprinși să afle că la noi în țară există un loc unde se poate ”merge pe apă”.

Singurul loc din România unde poți ”merge pe apă”

România este una dintre țările unde turiștii se pot bucura de experiențe unice. La noi în țară există multe locuri care, deși nu sunt intens promovate, au o frumusețe aparte.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unui loc care se află la doar câțiva kilometri de Brașov. Deși nu mulți au curajul să se aventureze aici, peisajul este unic în România și merită din plin.

La o aruncătură de băț de Brașov, se află un loc unde vizitatorii pot ”merge pe apă”. Din punct de vedere geografic, este o adevărată bijuterie, având în vedere că nu se găsesc multe locuri de acest fel în România.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să se aventureze aici, trebuie să știe că atracția turistică se numește Cascada Urlătoarea. În zonă, se poate ajunge atât cu mașina, cât și pe jos. Turiștii care vor să pornească la pas se vor bucura de un peisaj splendid.

Cascada Urlătoarea, un loc de poveste care i-a cucerit pe turiști

Pentru a ajunge la Cascada Urlătoarea, vizitatorii vor trece prin dealurile din Vama Buzăului, apoi se vor bucura de priveliștea de pe culmile Munților Ciucaș. Acest traseu este perfect de făcut într-un weekend și este o variantă foarte bună pentru cei care vor să ia o pauză de la stresul cotidian.

ADVERTISEMENT

Aici, la Cascada Urlătoarea se spune că poți ”merge pe apă”. Senzația este creată de izvoarele care curg de pe munte. Toți turiștii care au ajuns aici susțin că au avut parte de o experiență unică.

Fenomenul de ”a merge pe apă” a atras nu doar atenția turiștilor, ci și pe cea a exploratorilor. Mulți au fost de-a dreptul fascinați de peisajul din România și au militat pentru păstrarea intactă a zonei. Pentru ca fenomenul să fie o atracție turistică și în prezent, în zona Cascadei Urlătoarea totul a rămas neatins de către om.

ADVERTISEMENT

Cascada Urlătoarea nu este faimoasă doar datorită fenomenului de ”a merge pe apă”, ci și datorită legendelor ei. Se spune că, aici, se pot auzi sunete de vrăjitoare atunci când apa curge din munți.

Ba mai mult, unii localnici susțin că apa de aici nu este deloc una obișnuită. Deși nu a confirmat nimeni acest lucru, oamenii locului sunt convinși că apa din Cascada Urlătoarea vindecă multe boli.

ADVERTISEMENT