Life

Singurul loc din România în care poți să faci safari. E plin de animale sălbatice și dune de nisip

Localitatea unică din țara noastră în care poți merge în safari. Animalele sălbatice și dunele de nisip nu lipsesc din peisaj.
04.10.2022 | 19:04
Singurul loc din Romania in care poti sa faci safari E plin de animale salbatice si dune de nisip
Localitatea unică din țara noastră în care poți merge în safari. Animalele sălbatice și dunele de nisip nu lipsesc din peisaj. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Singurul loc din România în care poți să faci safari se află în inima Deltei Dunării. Localitatea Caraorman e plină de animale sălbatice și dune de nisip pe care le poți admira printr-o simplă plimbare în natură.

Localitatea unică din țara noastră în care poți merge în safari. Animalele sălbatice și dunele de nisip nu lipsesc din peisaj

Localitatea unică din țara noastră în care poți merge în safari se află la peste 300 de kilometri de București, însă merită totul pentru că te vei simți ca-n filmele americane în acest sat pescăresc mai puțin cunoscut de români.

ADVERTISEMENT

Spațiul situat între Sulina și Sfântul Gheorghe, pe Grindul Caraorman, oferă o imagine extrem de plăcută privitorului și turiștilor care ajung în zonă pentru a admira animalele sălbatice, în special a cailor fără stăpân.

Pădurea Caraorman are liane ca în jungla amazoniană, viță de vie sălbatică, iederă sau hamei. Planetele cățărătoare sunt atât de extinse încât lumina soarelui pătrunde tot mai greu până la cele de la sol.

ADVERTISEMENT

Turiștii pot fotografia iepuri, căprioare, vulpi, șacali, mistreți, pisici sălbatice sau câini enot. De asemenea, oamenii pot imortaliza caii sălbatici de la Letea, care au fost lăsați în libertate după desfințarea IAS-urilor.

„Înainte erau IAS-urile, fermele de stat. Creșteau 3.000-4.000 de vite. Aveau și 200-300 de cai, îi foloseau la muncă, la arat.

ADVERTISEMENT

Când au început să apară utilajele, tractoarele, fermele n-au mai avut nevoie de așa de mulți cai și șefii de fermă au primit ordin la un moment dat să împuște caii ca să scape de ei.

Au împușcat câțiva, dar pentru că le-a fost milă, au preferat să le dea drumul. Caii, încet-încet, s-au adaptat și s-au sălbăticit. De asta e plină balta de cai sălbăticiți”, a spus ghidul din Pădurea Caraorman, Cristi Conțolencu, pentru ziare.com.

ADVERTISEMENT

De unde vine denumirea Pădurii Caraorman

Pădurea Caraorman are o denumire dată de turci și care se traduce prin pădurea neagră sau pădurea întunecată. Acest lucru se poate observa cu ochiul liber datorită faptului că este foarte deasă și cu mulți copaci.

Satul a fost menționat pentru prima oară pe o hartă militară rusă în anul 1828, sub denumirea de Kalasormani. În prezent, pădurea subtropicală este o atracție turistică datorită aerului curat și a plimbărilor lungi.

Cum a apărut nisipul în satul Caraorman, unde te simți ca-n safari

Nisipul datează încă din perioada regimului comunist care s-a construit aici o fabrică de sticlă, undeva la finalul anilor 1980 din dorința de a exploata cel mai mare depozit de nisip fin de origine marină din Europa.

În prezent, cele șase blocuri de locuințe pentru muncitori pot fi admirate de oameni, la fel și pădurea Letea, unde există 102 stejari cu o vârstă de peste 500 de ani. Experiența inedită și sălbatică din safari nu trebuie ratată!

Stejarul înghenunchiat este arborele care seamănă foarte bine cu un om care stă în genunchi, ramurile sale fiind aplecate până aproape de pământ și au prins rădăcini.

În apropierea acestuia turiștii poate vedea o copie a Mesei Tăcerii a lui Constantin Brâncuși, construită în urmă cu aproximativ 30 de ani. Tot aici vânătorii olteni au săpat o fântână de unde oamenii pot bea apă proaspătă și rece.

ADVERTISEMENT