Life

Singurul loc în care timpul trece mai încet. Oricine ajunge aici trăiește un astfel de sentiment

Singurul loc în care timpul trece mai încet există. Iar asta o confirmă chiar cercetătorii, care au efectuat un studiu în acest sens.
15.05.2024 | 17:46
Singurul loc in care timpul trece mai incet Oricine ajunge aici traieste un astfel de sentiment
Singurul loc în care timpul trece mai încet. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Singurul loc în care timpul trece mai încet a fost descoperit de cercetători. Se pare că oricine ajunge aici trăiește un astfel de sentiment. Cum este posibil și ce are atât de special acest loc?

Singurul loc în care timpul trece mai încet

Cu siguranță în funcție de locul unde ești, timpul poate să treacă mai repede sau mai încet. Unele persoane consideră că atunci când merg în vacanță timpul trece destul de repede, astfel că nu pot profita din plin de moment.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, la locul de muncă, sau pe drum, timpul poate să treacă ceva mai greu. Evident, totul diferă în funcție de percepția pe care o are fiecare persoană în parte. Totuși, există un loc în care timpul trece mai încet într-adevăr, pentru toată lumea.

Acesta a fost scos în evidență de cercetători. A fost realizat un studiu recent în urma căruia s-a constatat că într-un anumit loc, timpul a trecut cu 9% mai încet, iar toată lumea a experimentat asta.

ADVERTISEMENT

Ce spun cercetătorii

Care este, deci, singurul loc în acre timpul trece mai încet? În sala de sport, mai exact în timp ce este folosită o bicicletă de fitness. Poate și tu ai experimentat o dată acest lucru, însă nu erai convins de percepția ta.

În cadrul acestui studiu, subiecții au pedalat la o bicicletă staționară. Ulterior, aceștia au fost puși să estimeze timpul. Toți participații aveau de dus la bun sfârșit o cursă de 4.000 de metri.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că toți cei prezenți au crezut că timpul a trecut mai repede cu 9%, notează Popular Mechanics. Care sunt, deci, concluziile studiului? Că în sala de sport, sau în general, când facem mișcare, timpul trece mai greu.

Specialiștii nu pot explica momentan acest fenomen. Pe de altă parte, rezultatul studiului e unul destul de interesant. Asta în contextul în care în alte momente, petrecute în afara sălii de sport, subiecții estimau perfect trecerea timpului.

ADVERTISEMENT

A fost luat în calcul inclusiv efortul depus în timpul antrenamentului. Cercetătorii spun însă că acesta nu a avut niciun impact asupra percepției privind trecerea timpului. Drept urmare, mai este nevoie și de alte analize în acest sens.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care...
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care îl conduci
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii