ADVERTISEMENT
Simona Halep

Singurul motiv de îngrijorare pentru Simona Halep după victoria din turul 2 la Australian Open, cu Harriet Dart

Autor: Gabriel Esanu | 23.01.2020 | 12:56
Singurul motiv de îngrijorare pentru Simona Halep după victoria din turul 2 la Australian Open, cu Harriet Dart
Simona Halep a făcut un joc bun cu Harriet Dart, dar trebuie să micşoreze numărul erorilor neforţate

Simona Halep a obţinut calificarea în turul 3 la Australian Open 2020 după ce a învins-o pe Harriet Dart, scor 6-2, 6-4, o partidă în care a avut mici probleme doar pe final, când britanica a încercat o revenire. Statistica partidei arată că Halep a fost clar peste adversara sa.

ADVERTISEMENT

Simona a avut cifre mai bune inclusiv la serviciu, capitol la care în general este depăşită de adversare. Singurul as al patridei a fost servit de Simona.

Dacă problema serviciului pare rezolvată, cel puţin pentru moment, singurul capitol la care românca ar trebui să fie ceva mai atentă este cel al greşelilor neforţate.

ADVERTISEMENT

În puţin peste o oră de joc şi contra unei adversare din a doua sută mondială, Simona Halep a comis nu mai puţin de 23 de erori neforţate.

Ceea ce reprezintă cam mult dacă ţinem cont că partida a durat puţin peste o oră, iar mingile au venit spre terenul ei destul de lent, Dart nefiind o jucătoare de forţă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a comis 23 de erori neforţate cu Dart. La fel s-a întâmplat şi în meciul cu Brady

Simona Halep va trebui să corecteze acest capitol, mai ales în fazele superioare ale competiţiei, când va întâlni jucătoare care vor şti să profite de eventuale cadouri pe care le face Halep.

Românca a comis tot 23 de erori neforţate şi în partida cu Jennifer Brady, dar numărul mare este ceva mai explicabil pentru acel joc. În primul rând pentru că s-a jucat mai mult în acea dispută din turul 1. Au fost 135 de schimburi atunci, faţă de doar 120 acum.

ADVERTISEMENT

În plus, Brady s-a dovedit o jucătoare mult mai periculoasă, iar Simona a fost nevoită să joace ceva mai riscant pentru a evita loviturile puternice care veneau din partea cealaltă a fileului la fiecare minge scurtă pe care o trimitea.

În turul 3 la Australian Open 2020, Simona Halep o va înfrunta pe învingătoarea din partida Danielle Collins – Yulia Putintseva, care tocmai a intrat în setul decisiv.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!