Life

Singurul om care a trăit după ce a încasat nouă gloanțe. A supraviețuit execuției, dar a rămas desfigurat

Povestea singurului om care a trăit după ce a încasat nouă gloanțe. Prin ce traume a trecut Wenceslao Moguel, rămas desfigurat.
23.11.2022 | 18:57
Singurul om care a trait dupa ce a incasat noua gloante A supravietuit executiei dar a ramas desfigurat
Povestea singurului om care a trăit după ce a încasat nouă gloanțe. Foto Colaj Fanatik / Capturi video
ADVERTISEMENT

Povestea lui Wenceslao Moguel Herrera a șocat o lume întreagă. Acesta este singurul supraviețuitor al unei execuții și singura persoană care a trăit să-și spună povestea după ce a fost împușcat de nouă ori.

Povestea singurului om care a trăit după ce a încasat nouă gloanțe

În primele decenii ale secolului trecut, Wenceslao Moguel a devenit un adevărat erou, fiind deosebit de faimos.

ADVERTISEMENT

Wenceslao Moguel a fost condamnat la moarte în timpul Revoluției mexicane în anul 1915. Pentru execuția sa s-au folosit opt gloanțe, care i-au străpuns corpul. Cel de al nouălea glonț a fost destinat pentru capul său, dar bărbatul tot a supraviețuit chiar dacă a fost împușcat în ceafă.

Bărbatul a fost rănit extrem de grav însă nu și-a pierdut viața. Pentru a-i face pe atacatorii săi să creadă că a murit, acesta s-a prefăcut și a fost dus ulterior într-o groapă comună unde erau puse cadavrele tuturor celor care se împotriveau.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Wenceslao Moguel a trecut prin traume care l-au marcat pe viață. Acesta a fost nevoit să se târască printre cadavre pentru a ieși la suprafață și a reușit să se retragă într-o casă părăsită, unde a stat ascuns ani de zile încercând să își îngrijească singur rănile.

În anul 1973, după ani buni în care a stat ascuns de lume, Wenceslao Moguel a hotărât să povestească tot ce s-a întâmplat, având curajul să își expună fața desfigurată.

ADVERTISEMENT

Soldatul împușcat a devenit celebru și bogat. A trăit o viață lungă

Bărbatul a devenit o celebritate și a primit numele de „Cel executat„ sau „Împușcatul”. Acesta a devenit o prezență destul de deasă în show-urile de televiziune și a câștigat respectul populației.

De altfel, un post de radio a organizat un turneu prin mai multe state americane în care era invitat de onoare nimeni altul decât soldatul împușcat care a reușit să supraviețuiască.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul faimei sale, acesta a reușit să obțină și foarte mulți bani pentru un trai mai mult decât decent, în ciuda faptului că a rămas cu traume greu de vindecat și cu o față desfigurată. Soldatul a murit la vârsta de 85 de ani în localitatea natală.

ADVERTISEMENT