Conceptul de utopie există și în realitate. Chiar dacă pare greu de crezut, undeva pe Glob, unii oameni trăiesc într-un adevărat paradis. Nu au bani, nu sunt afiliați politic și nici nu au religie. Iată unde se află Raiul pe pământ!
În ziua de azi, aproape că este imposibil să credem că există locuri unde pacea domnește la orice pas. Fiecare așezare umană are plusurile și minusurile ei, date de localnici, de politică și de alte aspecte.
Ei bine, se pare că există și excepții. Auroville este un oraș special al cărui concept este total diferit față de ceea ce suntem obișnuiți să vedem. Se spune că aici este singurul loc unde oamenii nu știu ce este sărăcia.
Auroviile este un oraș situat în India, în apropierea metropolei Chennai. Oamenii îi mai spun și ”Orașul Zorilor” și are o poveste aparte. Orașul Auroville a început să prindă contur în 1968, atunci când se dorea a fi primul oraș internațional UNESCO.
La înființarea Auroville au participat reprezentanții a 124 de țari. Cu toții au luat la cunoștință faptul că orașul nu va aparține nimănui și că va fi un mediu aflat în continuă dezvoltare. De asemenea, se spune că acesta va face mereu conexiunea dintre trecut și prezent.
Timpul a trecut, iar Auroville se pare că nu și-a mai îndeplinit scopul inițial. ”Orașul Zorilor” a început să se autoguverneze, iar lucrurile merg mai bine ca niciodată.
În Auroville trăiesc în liniște și pace peste 50 de naționalități. Fiecare persoană are propriile sale credințe și valori, dar nu intră în contradicție cu ale celorlalți. Oamenii din Auroville nu s-au certat niciodată și nici nu au motive să o facă.
În Auroville nu există nici politică și nici religie, iar asta îi face pe localnici să fie mereu pașnici. Cei care locuiesc aici au început să se înțeleagă, fără a ajunge la conflicte sau alte tensiuni.
Un alt aspect foarte interesant legat de acest colț de Rai pe pământ este faptul că localnicii nu au deloc bani. Dacă vă întrebați cum se descurcă, răspunsul este simplu. Aceștia practică metoda schimbului.
Locuitorii din Autroville au 15 ferme și peste 160 de hectare de teren unde să își cultive cele necesare. În acest fel, niciodată nu duc lipsă de alimente și provizii și sunt dispuși să se ajute și să echilibreze balanța.
În orașul Auroville, clădirile se schimbă mai mereu, iar asta pentru că au la bază un sistem arhitectural experimental. Conceptul orașului a fost dezvoltat de Mira Alfasa și susține ideea de a locui undeva fără să ai pretenții de a-l deține.