Sport

Singurul român care a jucat la Vllaznia, avertisment pentru Universitatea Craiova: „O să fie un meci dificil în Albania”

Dan Ignat este singurul jucător român care a îmbrăcat tricoul celor de la KF Vllaznia. Olteanul a declarat că Universitatea Craiova va avea două meciuri dificile împotriva formației din Albania.
17.06.2022 | 14:46
Singurul roman care a jucat la Vllaznia avertisment pentru Universitatea Craiova O sa fie un meci dificil in Albania
Olteanul care a evoluat la Vllaznia, avertisment pentru Universitatea Craiova: „O să fie un meci dificil pe teren străin”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu are amintiri plăcute împotriva echipelor din Albania în preliminariile competițiilor europene. După ce au fost eliminați în sezonul precedent de KF Laci, scor 0-1 la general, oltenii urmează să se confrunte cu albanezii de la Vllaznia în turul secund din Conference League.

Dan Ignat, fostul jucător al celor de la Vllaznia, avertisment pentru Universitatea Craiova: „Se bazează pe forță, pe jocul fizic”

Vllaznia Shkoder a obținut calificarea în preliminariile Conference League, după ce a câștigat Cupa Albaniei împotriva celor de la KF Laci. Dan Ignat a evoluat la formația albaneză și le reamintește oltenilor să nu își subestimeze viitori adversari, chiar dacă sunt mai slab cotați.

ADVERTISEMENT

„Au câștigat Cupa împotriva celor de la Laci, după loviturile de departajare. La Laci au jucat doi foști colegi de-ai mei, care acum un an au scos Craiova din cupele europene. Din ce am văzut eu, acolo a rămas căpitanul Gurishta, prietenul meu cel mai bun pe care l-am avut la echipă, Krymi și Kruja”, a declarat Dan Ignat pentru Oltenia TV.

„Eu nu mă iau după cotele de pe transfermarkt, ele nu reprezintă valoarea unui jucător. Cu Vllaznia o să fie un meci foarte greu în deplasare, pentru că este o echipă foarte bine organizată defensiv. În sezonul trecut au avut un antrenor neamț și primeau foarte greu gol acasă. O să fie un meci dificil pe teren străin pentru Craiova”, a subliniat fostul jucător al celor de la Vllaznia.

ADVERTISEMENT

Dan Ignat a declarat că KF Vllaznia este o formația ofensivă, care pune foarte mult accentul pe forță. Jucătorul român a mai spus că oltenii trebuie să fie foarte bine disciplinați la fazele fixe, pentru că albanezii pot crea probleme defensivei lui Laszlo Balint.

„Este o echipă care preferă să joace direct pe poartă, o echipă care duce mingea la margine și vine cu centrări. Se bazează pe forță, pe jocul fizic și ar trebui să se închidă foarte bine la fazele fixe. Ei o să studieze foarte bine adversarul și vor știi ce au de făcut”, a mărturisit fotbalistul român.

ADVERTISEMENT

Dan Ignat: „Vllaznia este o echipă foarte iubită în Albania, cu foarte mulți suporteri”

Viitoarea adversară a Universității Craiova este una dintre echipele de tradiție din Albania, acolo unde a câștigat nouă campionate și opt cupe. Dan Ignat a declarat că KF Vllaznia adună un număr mare de suporteri în tribunele stadionului pe care s-a jucat finala sezonului recent încheiat din Conference League.

„O echipa de tradiție, cu nouă campionate și opt cupe câștigate. Vllaznia este o echipă foarte iubită în Albania, cu mulți suporteri, aș putea spune că se află între primele trei echipe de tradiție din țară, după Partizani și KF Tirana. În 2018 au retrogradat, dar în 2019 au revenit în prima ligă”, a spus Dan Ignat.

ADVERTISEMENT

„Stadionul lor este al doilea cel mai frumos din Albania, a fost renovat în urmă cu cinci-șase ani. Suporterii lor sunt foarte gălăgioși, dornici să își vadă echipa la un nivel cât mai ridicat. Echipa este una agresivă, cu un antrenor nou care a preluat echipa luna trecută”, a mai spus olteanul.

Dan Ignat a refuzat să continue la Vllaznia: „Îmi doream să revenin în Asia”

Dan Ignat a mărturisit că a refuzat să își prelungească înțelegerea cu Vllaznia, chiar dacă clubul promovase în prima ligă a Albaniei. Jucătorul care evoluează în Liga Dominicană de Fotbal la Club Deportivo Pantoja a spus că și-a dorit foarte mult să se întoarcă în Asia, după experiența din Europa.

„În vara lui 2018 am semnat în Albania, cu Vllaznia care retrogradase în liga secundă. Directorul tehnic al echipei în acea perioadă era Engin Firat, care ulterior a ajuns să antreneze echipe naționale precum Moldova și Kenya. Am promovat din primul sezon petrecut acolo, pentru că erau foarte mulți jucători rămași din sezonul trecut”, a declarat Dan Ignat.

„Am fost ales în echipa campionatului pe postul de fundaș central, iar la finalul sezonului cei de acolo au insistat foarte mult să continui. Împreună cu familia am decis că este mai bine pentru mine să caut altceva. Îmi doream să revin în Asia, dar în acel moment nu a fost posibil”, a încheiat fostul jucător al formației din Albania.


  • (P) Cota BETANO pentru Vllaznia – Universitatea Craiova: 1,83 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT