News

Singurul supraviețuitor al incendiului din Neamț a ieșit din secția de ATI

29.11.2020 | 17:47
Singurul supravietuitor al incendiului din Neamt a iesit din sectia de ATI
ADVERTISEMENT

Singurul supraviețuitor al incendiului din Neamț a ieșit din secția de ATI. Vorbim despre pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani în urma tragediei din 14 noiembrie.

Acesta se simte mai bine, el fiind mutat de la terapie intensivă într-un salon din cadrul spitalului mobil. Și managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ a declarat că acesta are o evoluţie favorabilă.

ADVERTISEMENT

Bolnavul a fost mutat din ATI într-un salon obişnuit de la spitalul mobil din localitatea Leţcani, conform medicilor care îl au în grijă.

Singurul supraviețuitor al incendiului din Neamț a ieșit din secția de terapie intensivă

“Pacientul de la Neamţ are o evoluţie tot mai bună. A fost mutat de la Terapie Intensivă în zona de confirmaţi, deci este spre bine. Sperăm să ajungă la familia lui fără nici o problemă”, a spus medicul Carmen Dorobăţ.

ADVERTISEMENT

În 14 noiembrie, în Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ a izbucnit un incendiu, iar zece persoane au murit. Şase pacienţi aflaţi la ATI au fost transferaţi la spitalul mobil de la Leţcani, întrucât secţia nu mai putea fi folosită.

Ulterior, la Leţcani au decedat în total cinci dintre pacienţii care se aflau în secţie, fără să fi fost răniţi în incendiu. Premierul Ludovic Orban, întrebat fiind dacă a luat în calcul posibilitatea de a-şi da demisia în urma incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a transmis că nu are motive să o facă.

ADVERTISEMENT

“Nu, am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ este o chestiune care ţine de managementul unui spital şi de decizii care s-au luat legate de funcţionarea unei secţii de terapie intensivă”, a spus primul ministru.

Acesta a explicat că a mers la centrul de comandă, autorităţile au asigurat transportul pacienţilor la alte secţii ATI în condiţii de siguranţă, fiecare ambulanţă având asistent şi medic urgentist, au fost identificate spitalele în care să fie mutaţi pacienţii.

ADVERTISEMENT

Orban a invocat, de asemenea, demersurile făcute pentru transferul la un spital din Belgia în cazul medicului ars în timp ce încerca să salveze pacienţi.

ADVERTISEMENT