News

Singurul supravietuitor transferat la Lețcani de la ATI Piatra Neamț va fi externat săptămâna viitoare

04.12.2020 | 18:47
ADVERTISEMENT

Ultimul supraviețuitor de la Lețcani, care a fost transferat de la Piatra Neamț, după incendiul din 14 noiembrie, va fi externat săptămâna viitoare. Medicii au anunțat că starea acestuia s-a îmbunătățit considerabil și nu mai este la sectia de Anestezie și Terapie Intensivă.

Anunțul a fost făcut chiar de noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu. El este cel care conduce secția ATI și Spitalul Mobil de la Leţcani, după ce Carmen Dorobăț, fostul manager, a fost condamnată pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

La Lețcani au fost transferați 6 pacienți care aveau nevoie de paturi ATI, după incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 5 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Ultimul pacient transferat la Lețcani de la ATI Piatra Neamț va fi externat săptămâna viitoare

„Va ajunge la familia lui săptămâna viitoare. A fost mutat de la Spitalul mobil Leţcani la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde stă într-o rezervă. Starea lui medicală se îmbunătăţeşte de la o zi la alta”, a spus Florin Roşu, potrivit news.ro

ADVERTISEMENT

Este singurul supraviețuitor transferat la Iași, după incendiul de la ATI Piatra Neamț. În urma incendiului respectiv 10 oameni au murit carbonizați pe paturile spitalului și un medic a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții.

Alți 6 oameni au murit ulterior, nefiind vorba de persoane afectate de incendiu, ci de pacienți cu forme grave de boală. Primele decese ale pacienților transferați la Spitalul Mobil de la Leţcani au avut loc în zilele de 16 și 17 noiembrie, vorbim de două femei de 68 și 72 de ani.

ADVERTISEMENT

Alte două decese au fost anunțate pe 22 noiembrie, iar cel de al cincilea pacient s-a stins din viată în data de 25 noiembrie. În plus, un alt bărbat, transferat la Pașcani, a încetat și el din viață.

Medicul rănit în timp ce încerca să salveze pacienții a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, în data de 15 noiembrie. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că medicul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe data de 25 noiembrie și urmează o perioadă în care leziunile produse de arsuri for fi tratate chirurgical.

ADVERTISEMENT