Sport

Premierul îi bate obrazul lui Marian Drăgulescu, care atacase PREMIEREA handbalistelor de bronz!

UPDATE / Dacian Cioloş, prim-ministrul României, a vorbit despre acuzele lansate de gimnastul Marian Drăgulescu.  “A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipă, în...
29.12.2015 | 17:50
Premierul ii bate obrazul lui Marian Dragulescu care atacase PREMIEREA handbalistelor de bronz
ADVERTISEMENT

UPDATE / Dacian Cioloş, prim-ministrul României, a vorbit despre acuzele lansate de gimnastul Marian Drăgulescu.  A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipă, în România suferă sporturile de echipă. La individual, acei medaliaţi iau premii şi de la cluburi, la handbal nu este aşa. Este regretabilă atitudinea asta revendicativă a domnului Drăgulescu, pe care îl respectăm, dar discursul său a degenerat.  Nu vom reveni şi nu va exista o altă majorare sau altă premiere, este un subiect închis, tehnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsă de solidaritate deplasată din partea lui Drăgulescu , eu pot să vă asigur că pe viitor vom căuta soluţii pentru mărirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate” , a transmis Dan Suciu, purtătorul de cuvînt al premierului.

……………………….

UPDATE / Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a vorbit despre scandalul provocat după ce mai mulţi sportivi au criticat decizia Guvernului de a mări premiile pentru echipa de handbal feminin. “În istoria sportului românesc nici o medalie nu s-a triplat. În timpul mandatului mei, toate medaliile au fost cît permite legea. În opinia mea, un bronz mondail nu poate fi mai valoros decît un argint mondial.”

ADVERTISEMENT

…………………….

După ce handbalistele tricolore au cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, Guvernul le-a premiat pe sportive, triplând premiul printr-un decret special şi acesta a ajuns la 60.000 de lei pentru fiecare handbalistă. Decizia i-a supărat tare de tot pe alţi medaliaţi la competiţiile supreme din acest an, care nu au beneficiat de suplimentarea bonusurilor.

Gimnastul Marian Drăgulescu (35 de ani) vrea chiar să facă un gest fără precedent, imediat ce se întoarce în ţară din vacanţă. Într-o declaraţie pentru un site de sport, medaliatul cu argint la Campionatele Mondiale din acest an crede că decizia aparatului politic condus de Dacian Cioloş e discreţionară.

ADVERTISEMENT

”Nu mi se pare normal ca eu, Ana Brânză, Andreea Chiţu, Corina Căprioriu sau Larisa Iordache să fim trataţi diferit de handbaliste. Pentru fetele de la handbal s-au găsit fonduri, 60.000 de lei pentru fiecare dintre ele, iar pe noi nu ne-a chemat nimeni la Guvern, măcar pentru a ni se strânge mâna. Poate îşi repară cineva greşeala. Ar fi un cadou frumos din partea Guvernului. Crăciun este pentru toată lumea , nu doar pentru unii”.

Marian Drăgulescu vrea să recurgă la o formă de protest inedită: ”Când voi ajunge în ţară, îmi voi lua un steag al României, toate medaliile cucerite, le voi înşira în faţa Guvernului, mă voi echipa în costumul de gimnast şi voi aştepta să fiu şi eu băgat în seamă de cineva de la Palatul Victoria”.

ADVERTISEMENT

La fel de supărate sunt şi Andreeea Chiţu respectiv Corina Căprioriu, cele două judokane medaliate cu argint la Mondiale.

”Este revoltător ce se întâmplă. Nu mi se pare deloc corect cum s-a procedat. Eu am câştigat argintul la Mondiale, iar într-un sport individual este cu mult mai greu, pentru că şansele de reuşită într-o competiţie mondială ţin doar de tine, nu de o echipă întreagă. Dacă Marian va face acest gest de a protesta în faţa Guvernului, îmi voi lua şi eu kimonoul şi voi alături de el”, a spus Corina Căprioriu.

ADVERTISEMENT

Şi judokanii sînt nemulţumiţi. Antrenorul lotului feminin de judo, Florin Bercean, şi-a spus punctul de vedere: “Eu sînt obişnuit ca la Preşedinţie sau la Guvern să fie primiţi anunţi suportivi, de parcă ar fi din altă ţară. Nu e prima dată cînd se întîmplă. Am mai văzut astfel de lucruri, doar unele delegaţii erau primite, e vorba de preferinţa celor care ne conduc, iar pe mine nu mă surprinde. Dar, e ceva incorect să le dai unora mai mult ca premii decît prevede legea. Fetele de la judo sînt vicecampioane mondiale în 2015 şi au primit 37 mii de lei, suma deja dublată, iar fetele de la handbal au primit  50 de mii de lei pentru bronz. De ce? Sună urît ce spun, pentru că am ţinut cu ele la fiecare meci şi m-am bucurat alături de ele, dar cred că decizia sportivilor de a protesta pentru sumele de premiere este corect”.

Preşedintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica, îi susţine pe Drăgulescu. Mi-a plăcut potiţia lui Marian Drăgulescu, mi se pare că este o atitudine corectă şi nu văd de ce nu ar fi corectă atitudinea, dacă vorbim de gimnastică cu 10 medalii la mondiale. Sigur că rezultatul fetelor este unul foarte bun, dar trebuie păstrată o anumită corectitudine.”

Tineriu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de scrimă din acest an, susţine că s-a simţit jignit după demersul Guvernului. Mi-aş dori să avem aceeaşi premiere ca fetele de la handbal. La fel să se procedeze şi cu noi. M-am simţit un pic jignit. Noi cîştigăm medalii an de an şi probabil că s-au plictisit de noi”, a spus Dolniceanu.

37.000 de lei a primit Marian Drăgulescu pentru medalia de argint cîştigată la CM de gimnastică din această vară, sumă, atenţie!, dublată faţă de prima iniţială

ADVERTISEMENT