“Sîntem bătaia de joc a fotbalului românesc! Totul a fost premeditat”

Preşedintele giuleştenilor, Nicolae Manea, continuă războiul cu membrii comisiei de licenţiere, care nu au acordat Rapidului dreptul de a evolua în prima ligă....
19.05.2014 | 14:12
Sintem bataia de joc a fotbalului romanesc Totul a fost premeditat

Preşedintele giuleştenilor, Nicolae Manea, continuă războiul cu membrii comisiei de licenţiere, care nu au acordat Rapidului dreptul de a evolua în prima ligă.

“Neacordarea licenţei de către onorata Comisie de Licenţiere condusă de domnul onorat Duru, care a găsit de cuviinţă, pentru a doua oară în doi ani de zile, că Rapid nu poate primi licenţa pentru prima ligă: în primul rînd vreau să vă spun că singurul dosar de care s-a legat a fost dosarul financiar. Nu sîntem singura echipă care are datorii către jucători. Dacă un supervizor va lua toate dosarele va vedea că nu doar Rapidul e în această situaţie. Domnul Duru a folosit nişte cuvinte care spun totul. <Am estimat că Rapidul nu poate să continue în Liga>. Nu a luat în considerare că mai avem de luat nişte bani, 300.000 de euro, de la Astra. Mai sînt banii de la tv, 800.000 de euro. Nişte decizii de la persoane juridice şi fizice, pe care doamna administrator le are în judecată. Bani tot în contul Rapidului. Mai aveam sponsori. Dar domnul Duru a estimat că nu putem face faţă. Este o mare nedreptate şi pot spune că acest domn judecă cu două unităţi de măsură. Domnul Duru ignoră legile şi regulile, intepretîndu-le cum vrea el. În articolul 5 scrie clar că o echipă care îşi schimbă numele şi sediul nu poate primi licenţă şi trei ani de zile nu poate promova. Această echipă a Clinceniului, care în mod nemeritat va lua locul nostru, care ni se cuvine, câştigat în teren… În regulamentele venite de la FIFA se arată că trebuie să se găsească alte soluţii. Nu ştiu dacă FIFA a zis să ia aceste hotărîri. Din contră, a zis: nu mai scoateţi echipele care promovează pe plan sportiv. Ce e Rapidul pentru fotbalul românesc? Bătaia de joc?”, a spus Manea, conform digisport.ro.

Oficialul Rapidului susţine că gruparea sa a ajuns bătaia de joc în fotbalul românesc.

“Trăim cu senzaţia că a fost ceva premeditat. Am primit hîrtiile de la respectiva comisie. Majoritatea motivelor invocate sînt de-a dreptul puerile. Comisia nu ţine cont de banii pe care Rapidul îi are de primit. Nu promisiuni, ci contracte ferme. Unul din motive spune că Rapidul nu prezintă încredere ca surse de venit inelul publicitar de pe Giuleşti, pentru că nu am juca în Giuleşti. Domnilor, bannerele respective se afişează oriunde am juca. Sîntem bătaia de joc a fotbalului românesc şi e păcat, că sîntem un brand în România, o echipă pentru care mulţi oameni suferă, am primit multe telefoane de indignare pentru decizia luată de aceşti oameni. Bătaie de joc. Rapidul cîştigă pe teren, pierde la masa verde. Eu am păţit-o! Am cîştigat în teren, la masa verde s-a dat 3-0 pentru Timişoara. S-a schimbat FRF, oamenii. Dar mergem pe aceeaşi linie. Cu ce au venit nou aceşti oameni? Comisiile şi domnul care le conduce iau decizii după bunul plac. Duru a spus că dacă U Cluj cîştigă la TAS îşi dă demisia. De ce nu şi-a dat-o? Sînt momente foarte grele pentru noi. Ne-au decapitat cu această decizie luată. Vom face tot posibilul să ne apărăm la TAS, sperăm că măcar ei să judece corect. Dacă dumneata ai să-mi dai mie 600.000, nu trebuie să mi-i dai? Dacă promovăm, luam 800.000 de la Ligă. Faceţi socoteala. Rapid putea să se susţină. Domnul Duru spune că Rapidul uită de obligaţiile pe care le are şi că vor mai veni alte datorii. De unde ştie că vor mai veni datorii? Cum poate spune domnul Duru aşa ceva? S-a antepronunţat şi că va trebui să plătim banii lui Codrea. De unde ştie el aşa ceva?”, a mai spus Manea.

Tags: