News

Sîntem ţara cu cea mai mare creştere a tarifelor RCA din Europa. Cît plătim în plus faţă de vecinii noştri

România a înregistrat o creştere de 20-30% la poliţele RCA în 2015, semnificativ mai mult decât celelalte ţări din regiune, unde creşterile au fost de până în 10%, scrie automarket.ro...
22.02.2016 | 22:27
Sintem tara cu cea mai mare crestere a tarifelor RCA din Europa Cit platim in plus fata de vecinii nostri

România a înregistrat o creştere de 20-30% la poliţele RCA în 2015, semnificativ mai mult decât celelalte ţări din regiune, unde creşterile au fost de până în 10%, scrie automarket.ro

Creşterea primelor pentru poliţele RCA este una dintre cele mai mari nemulţumiri ale şoferilor români. Supărarea lor este cu atât mai mare cu cât, în ciuda preţurilor mari, serviciile companiilor de asigurări lasă mult de dorit, în numeroase cazuri.

Un raport al Marsh, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări din lume, arată că nemulţumirile proprietarilor de autovehicule sunt în mare parte îndreptăţite. Conform raportului, România este ţara cu cea mai mare creştere a tarifului RCA în ultimul an.

În cursul anului 2015, valoarea primei pentru poliţele RCA a crescut la noi în ţară cu valori cuprinse între 20-30%. După România se situează Irlanda, Polonia şi Turcia, care au raportat creşteri de 10-20%. În Ungaria şi Serbia, preţurile au înregistrat creşteri mici, de sub 10%, la fel ca şi în alte opt ţări europene.

Bulgarii au fost mult mai norocoşi deoarece la ei preţurile pentru RCA au stagnat, în timp ce slovenii se pot considera cei mai fericiţi şoferi întrucât în cazul lor primele au înregistrat chiar o scădere de până la 10%.

Reprezentanţii Marsh afirmă, de asemenea, că societăţile de asigurări din România, ar trebui să ofere clienţilor servicii mai bune, care să justifice majorarea de preţ, care altfel nu are nici un motiv întemeiat.

“Ajustarea preţurilor determină clienţii să urmărească atât calitatea şi siguranţa, cât mai ales bonitatea şi stabilitatea unui asigurător pe care ar fi fost tentaţi să îl aleagă preferând un preţ mai mic. Cel mai important pentru acest an este ca ajustarea tarifelor să aducă o reală îmbunătăţire a serviciilor oferite pe segmentul auto, la nivelul pieţei locale”, spune Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh România.

Sursă: www.gandul.info