News

Video. Sinucidere în grup, la Călărași. Două femei au murit, iar un bărbat se zbate între viață și moarte

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași a anunțat că a avut loc o sinucidere în grup. Două femei au murit, iar un bărbat se zbate între viață și moarte
07.01.2022 | 20:11
Video Sinucidere in grup la Calarasi Doua femei au murit iar un barbat se zbate intre viata si moarte
Două femei au murit, iar un bărbat este la spital, în stare critică, în urma unei sinucideri în grup. sursă foto: ISU Călărași
ADVERTISEMENT

Un caz de sinucidere în grup a avut loc vineri, 7 ianuarie, la Călărași. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, două femei au murit, iar un bărbat se zbate între viață și moarte.

Sinucidere în grup, la Călărași. Două femei au murit, iar un bărbat se zbate între viață și moarte

Anunțul tragic cu privire la sinuciderea în grup a fost făcut de reprezentanții ISU Călărași.

“Două persoane de sex feminin și-au pierdut viața, iar o a treia, de sex masculin, a ajuns la spital în stare de hipotermie.”, au precizat aceștia.

ADVERTISEMENT

În urma unui apel la 112 care a avut loc în jurul orei 15:45, pompierii de la Detaşamentului Călărași s-au deplasat de urgență pe malul Borcea. Militarii au intervenit la locul tragediei, pentru a-i scoate pe cei trei din apa rece a Borcei.

“Pompierii s-au deplasat la fața locului, în municipiul Călărași, în zona Parcului Mare, pe malul brațului Borcea, cu mai multe echipaje de intervenţie: un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj se primă intervenţie și comandă, respectiv cu o barcă pneumatică cu motor”, au mai spus reprezentanții ISU Călărași.

ADVERTISEMENT

Cele trei victime au fost scoase din apă, iar două dintre acestea se aflau în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor cadrelor medicale de a le resuscita, cele două femei, mamă și fiică, au fost declarate decedate.

A treia victimă, reprezentată de un bărbat, fiul și fratele celor două defuncte, se zbate între viață și moarte la spital.

ADVERTISEMENT

“Din nefericire, în ciuda eforturilor efectuate în scopul resuscitării, medicul de pe ambulanța S.A.J. Călărași, aflat la fața locului a declarat decesul celor două persoane de sex feminin.

Cea de-a treia persoană, un bărbat, a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a colegilor de la Ambulanță, acesta fiind transportat de urgenţă la Uniunea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Călăraşi.”, au mai menționat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului Călărași, plutonierul adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu, urmează să fie efectuate mai multe cercetări cu privire la împrejurările acestei tragedii.

Cele trei persoane, tentativă de sinucidere și în 2017

Nu este prima dată când cele trei persoane au încercat să își ia viața.

Potrivit ultimelor informații, din presa locală, mama și cei doi copii ai săi au mai avut o tentativă de sinucidere și în 2017.

Și atunci, la fel ca acum, s-au aruncat tot în Brațul Borcea. Singura diferență ar fi că în 2017 ar fi băut și otravă înainte de a comite actul de suicid.

De ce au vrut să se sinucidă cei trei membri ai familiei

Familia sinucigașă era formată din Niculina Oprea, în vârstă de 77 de ani, și cei doi copii adulți ai săi, Veronica Oprea, de 47 de ani, și Săndel Oprea, de 55 de ani.

Cei trei, conform ultimelor informații, locuiau pe străzi încă din 2017. Inițial, ar fi dormit pe niște canapele din dreptul unui centru de plăți al unei companii de telefonie mobilă, iar apoi s-ar fi mutat în dreptul unei bănci.

Sărăcia lucie în care trăiau i-ar fi determinat pe aceștia să facă acest gest necugetat. De asemenea, cele trei persoane ar fi fost cunoscute cu afecțiuni psihice grave.

Autoritățile locale ar fi încercat să-i ajute pe cei trei, însă aceștia ar fi refuzat ajutorul.

ADVERTISEMENT
Tags: