News

Sinucidere inexplicabilă a polițistei din Buzău. Ce i-a spus soțului și ultimele fotografii adâncesc misterul. Foto și video

Informații noi despre cazul sinuciderii polițistei din județul Buzău, care și-a luat viața cu arma din dotare, lăsând în urmă doi copii și un soț în stare de șoc.  
01.11.2022 | 18:05
Este greu de explicat cum s-a ajuns la această sinucidere. Foto: facebook.com/chirita.mihaita.73 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Buzău au notat că Cecilia Chiriță s-a sinucis luni dimineața, când se afla în locuința personală, situată în cartierul Dorobanți. Tânăra polițistă era căsătorită și avea doi copii, un băiat de 10 ani și o fată de cinci ani.

Sinucidere greu de explicat

Potrivit sansanews.ro, ea absolvise Școala de agenți de la Câmpina, după care a urmat încadrarea la IPJ Buzău. În momentul producerii tragediei, ea activa la Secția de Poliție Rurală Mărăcineni.

ADVERTISEMENT

În ziua fatidică, tânăra mamă se pregătea pentru revenirea în tură și de transportarea copiilor la școală. După ce s-a despărțit de fetiță și băiat, ea a revenit acasă și l-a sunat pe soțul ei, Mihăiță Chiriță, inginer de producție la societatea comercială Tehnomet.

L-ar fi amenințat că se va sinucide, dar el a refuzat să creadă că se poate ajunge la acest deznodământ. Din păcate, Cecilia a apăsat trăgaciul și bubuitura puternică i-a alertat pe vecini.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și criminaliștii. Când a ajuns acasă și a văzut imaginile de coșmar, Mihăiță a suferit un șoc puternic.

Potrivit sursei citate, se pare că între soți apăruseră discuții aprinse în ultima perioadă. Ultima dintre ele ar fi fost chiar duminică seara. Reproșurile ar fi fost alimentate de participarea Ceciliei la o petrecere, alături de niște prietene apropiate.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor de la opiniabuzau.ro, polițista ar fi fost singură la evenimentul amintit și cu privire la care a încărcat mai multe poze în urmă cu trei zile. Înainte de aceste episoade, viața celor doi soți decurgea normal, ca în orice cuplu în care sunt prezente liniștea, iubirea și armonia.

Cel puțin asta se poate înțelege urmărind fotografiile postate pe Facebook de Cecilia Chiriță. Din imagini reiese că era foarte atașată de copiii ei și de soț. Pe cunoscuta rețea de socializare, ea a împărtășit adesea multe momente frumoase alături de familie.

ADVERTISEMENT

Astfel, sinuciderea ei este și mai greu de explicat. În plus, Cecilia și Mihăiță începuseră ridicarea unei case în comuna Mărăcineni. Aveau multe planuri și toată viața înainte, așadar. Plus cei doi copii…

Cecilia Chiriță era apreciată la locul de muncă și foștii colegi, vecinii și apropiații nu înțeleg de ce a recurs la acest acest gest. Altfel, în jurul acestei știri negre a mai existat o întrebare: de ce avea polițista arma asupra ei înainte de a intra în tură?

Jurnaliștii de la reporterbuzoian.ro au notat că polițiștii din mediul rural nu sunt obligați să predea arma când ies din tură. Ei sunt obligați să o păstreze acasă, în condiții de siguranță.

Asta prevede un regulament apărut în 2004: arma și muniția trebuie ținute într-un seif special, cu două tipuri de încuietori. Este vorba despre un regulament de ordine interioară care a fost clasificat ani la rând.

 

 

ADVERTISEMENT