Premier League

Sir Alex Ferguson, autorul unor fraze celebre în istoria fotbalului. Ce a spus despre Jose Mourinho și Pippo Inzaghi

06.04.2020 | 15:27
Sir Alex Ferguson autorul unor fraze celebre in istoria fotbalului Ce a spus despre Jose Mourinho si Pippo Inzaghi
Sir Alex Ferguson, autorul unor fraze celebre în istoria fotbalului. Ce a spus despre Jose Mourinho și Pippo Inzaghi
ADVERTISEMENT

Sir Alex Ferguson este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului. După un intermezzo și acesta plin de succes cu modesta echipă scoțiană Aberdeen, cu care a reușit senzaționala performanță de a bate pe Real Madrid în finala Cupei Cupelor, a intrat în legenda lui Manchester United, în cei 27 de ani petrecuți pe banca diavolilor roșii.

Sir Alex Ferguson, autorul unor fraze celebre în istoria fotbalului şi recordman în istoria lui Manchester United

Cu Manchester United Sir Alex Ferguson a umplut o vitrină de trofee. A făcut acest lucru la o echipă mică precum Aberdeen, câștigând zece trofee, era clar că pe Old Trafford numărul va fi mult mai mare. 13 titluri, 9 Supercupe ale Angliei, 5 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii, 2 Champions League, Cupa Cupelor, o Supercupă a Europei, Cupa Intercontinentală și un CM al cluburilor însumează 37 de succese.

ADVERTISEMENT

Dincolo însă de aceste performanțe realizate pe teren, Alexander Chapman Ferguson, ajuns acum la 78 de ani, după ce a depășit în urmă cu câțiva ani marea cumpănă de sănătate a vieții, un accident vascular cerebral, celebrul tehnician scoțian rămâne celebru și prin frazele rostite.

Cum își caracteriza foștii elevi

Iată câteva vorbe de duh despre foștii săi elevi de la Manchester United. Ce spunea despre Ryan Giggs după ce l-a văzut prima dată: Ryan Giggs: „Îmi amintesc prima dată când l-am văzut. Avea 13 ani și aluneca pe câmp ca un cocker spaniel care alungă o bucată de hârtie de argint aruncată de vânt”.

ADVERTISEMENT

Cum îl caracteriza pe maratonistul Paul Ince: Paul Ince: “Am auzit că se spune că atunci când un fotbalist este la vârf, se simte capabil să urce pe Everest în pantofii de casă. Exact așa a fost el.”

Incidentul cu gheata aruncată în cap lui David Beckham

Foarte plastică a fost caracterizarea făcută lui Wayne Rooney.Rooney: “Uneori te uiți la câmp și vezi o vacă și crezi că este cea mai bună vacă pe care ai avut-o vreodată în domeniul tău. Este un fapt, nu? Și niciodată nu sfârșește să fie așa.”

ADVERTISEMENT

Iată ce a spus Sir Alex Ferguson despre celebrul incident cu gheata aruncată în capul lui David Beckham:  “A fost un accident bizar. Dacă aș fi încercat de 100 sau un milion de ori, nu s-ar mai întâmpla.”

Atac la italieni ca spiță

Ferguson i-a ironizat dur și pe italieni ca popor, considerându-i mari mincinoși: Italienii: “Când un italian îmi spune că există paste pe farfurie, mă uit sub sos pentru a mă asigura. Sunt inventatorii ecranelor de fum.” Iar despre fostul internațional Filippo Inzaghi: “Trebuia să se nască în ofsaid, pentru că toată cariera lui a stat numai acolo.”

ADVERTISEMENT

Nici colegii lui de breaslă Arsene Wenger și Jose Mourinho nu au scăpat de cuvintele scoțianului. Despre tehnicianul francez “Se spune că este un om inteligent, nu? Vorbește cinci limbi. Am un băiat de 15 ani din Coasta de Fildeș, care vorbește la fel cinci limbi!” Iar despre portughez: “A fost de-a dreptul fascinant când după meci m-a luat să bem ceva. Dar mai bine ar fi venit cu un vin de calitate, așa a părut totul ca o vopsea subțire”.

Manchester City, comparat cu un vecin zgomotos

Vecinii de la Manchester City sunt cantitate neglijabilă pentru Ferguson. “Sunt un club mic, cu o mentalitate mică. Tot despre ce pot vorbi este Manchester United. Este tot ce au făcut în viața lor și nu o pot depăși.” .. Uneori ai un vecin zgomotos. Nu poți face nimic în acest sens. Va fi întotdeauna zgomotos. Tot ce poți face este să continui viața, să pornești televizorul și să ridici volumul puțin mai sus. “

Iar despre Liverpool: „Marea mea provocare nu este ceea ce se întâmplă acum, marea mea provocare a fost să scot pe Liverpool de pe nenorocitul lor piedestal. Și puteți scrie asta.”

ADVERTISEMENT