Premier League

Sir Alex Ferguson surprinde înainte de Liverpool – Man. United: „Bine că m-am retras, sunt fenomenali”

17.01.2021 | 13:42
Sir Alex Ferguson surprinde inainte de Liverpool  Man United Bine ca mam retras sunt fenomenali
ADVERTISEMENT

Fostul manager legendar al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, a prefațat duelul dintre Liverpool și fosta sa echipă. El se simte norocos pentru că s-a retras înainte de venirea lui Jurgen Klopp în Premier League.

Cu Jurgen Klopp pe bancă, Liverpool a reușit să câștige pentru prima oară titlul în Anglia, după 30 de ani de așteptare. De cealaltă parte, Manchester United nu a reușit să mai pună mâna pe trofeul Premier League de când s-a retras Ferguson.

ADVERTISEMENT

Sir Alex este cel care i-a dus pe „diavolii roșii” în fruntea clasamentului all-time, atunci când vine vorba despre numărul de titluri cucerite pe prima scenă din Anglia, însă scoțianul este impresionat de cum arată Liverpool cu neamțul Klopp în rolul de manager.

Sir Alex Ferguson surprinde înainte de Liverpool – Man. United: „Bine că m-am retras, „cormoranii” sunt fenomenali”

Ajuns la 79 de ani, Sir Alex Ferguson încă mai are influență la Manchester United. El este parte a board-ului director și a avut un cuvânt greu de spus atunci când „diavolii” și-au ales managerii care i-au urmat, după retragerea sa din 2013.

ADVERTISEMENT

Scoțianul s-a retras în urmă cu aproape 8 ani, punând capăt unei cariere incredibile pe Old Trafford. Deși a reușit să îi ducă pe cei de la United în topul fotbalului englez, cu 20 de titluri în Premier League, Ferguson mărturisește că ar fi avut mari probleme cu actuala versiune a rivalei Liverpool.

„M-am retras și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Când văd cum a arătat Liverpool în ultimele două sezoane… Au fost fenomenali! Îi respect enorm pe cei de la Liverpool. Mereu i-am respectat”, a spus Ferguson citat de Goal.com.

ADVERTISEMENT

Presiune mare pe cele două echipe: „E meciul sezonului”

Cel mai mare manager din istoria lui Manchester United crede că duelul cu Liverpool este unul care poate fi hotărâtor pentru soarta sezonului.

„Mereu am susținut că derby-ul dintre Liverpool și Manchester United este meciul sezonului. Pur și simplu, sunt cele mai de succes cluburi din Anglia, dacă le aduni trofeele câștigate.

ADVERTISEMENT

E evident că trebuie să o învingi pe Liverpool dacă vrei să câștigi ceva. Așa era și pe vremea când eram eu la Aberdeen. Trebuia să le bați pe Rangers și Celtic, dacă voiai să câștigi ceva. Asta pentru că astfel de succese îți aduceau și un avantaj moral.

Succesul lui Liverpool a fost fabulos în anii 70 și 80, iar eu a trebuit să adopt o strategie dureroasă pentru a recupera diferența. Știam că va fi dificil, a trebuit să avem multă răbdare pentru a construi un club solid. Dar s-a dovedit că totul a meritat, iar lucrurile au fost fantastice pentru noi, în cele din urmă”, a mai spus Ferguson.

Cu Aberdeen, Sir Alex Ferguson a câștigat trei titluri în Scoția, din totalul de patru ale clubului. La Manchester United, scoțianul a adus 12 trofee în Premier League. Clubul are 20 în total.

ADVERTISEMENT
Tags: