Hotnews

Siria: Rusia a lansat bombardamente intense asupra fiefului Statului Islamic la Raqa

Rusia a bombardat intens marţi poziţiile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la Raqa, fief al islamiştilor în nordul Siriei, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală franceză, în...
17.11.2015 | 13:44
Siria: Rusia a lansat bombardamente intense asupra fiefului Statului Islamic la Raqa

Rusia a bombardat intens marţi poziţiile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la Raqa, fief al islamiştilor în nordul Siriei, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală franceză, în contextul în care şi Franţa şi-a intensificat de duminică bombardamentele la Raqa după valul de atentate de vinerea trecută de la Paris, informează Agerpres.

„În acest moment, ruşii bombardează puternic oraşul Raqa, fapt ce probează că şi ei au devenit conştienţi (de ameninţarea reprezentată de Statul Islamic)”, a indicat aceiaşi sursă.

Atacurile aviaţiei ruse intervin în contextul în care preşedintele Vladimir Putin a anunţat anterior că Moscova îşi va intensifica raidurile aeriene în Siria după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat că o bombă la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prăbuşirea acestuia la 31 octombrie în Peninsula Sinai.

Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc de pasageri care se întorceau la Sankt-Petersburg din staţiunea egipteană Sharm-el-Sheikh, precum şi atacurile de vinerea trecută din Paris, care s-au soldat cu 129 de morţi.

Sursă: www.digi24.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri