News

Siria traversează momente cumplite din cauza cutremurelor. ”Războiul și natura sunt împotriva noastră. Mă gândesc la un tată care și-a pierdut toți cei 3 copii”

Cutremurele puternice de luni au adus haosul și în Siria. Țara din Asia, devastată deja de război și de numeroase boli, traversează zile cumplite.
07.02.2023 | 10:09
Siria traverseaza momente cumplite din cauza cutremurelor Razboiul si natura sunt impotriva noastra Ma gandesc la un tata care sia pierdut toti cei 3 copii
Medicii din Siria își strigă disperarea după cutremur: ”Războiul și natura sunt împotriva noastră. Mă gândesc la un tată care și-a pierdut toți cei 3 copii”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este disperare în Siria din cauza cutremurelor produse luni, 6 februarie. Peste 1.400 de oameni au murit, alte câteva mii sunt rănite și un număr necunoscut de persoane sunt date dispărute.

Medicii din Siria își strigă disperarea după cutremur: ”Războiul și natura sunt împotriva noastră. Mă gândesc la un tată care și-a pierdut toți cei 3 copii”

Cea mai gravă situație este în nordul țării, în provinciile Alep, Hama și Tartus. Aici, cadrele din spitale se luptă din răsputeri pentru a face față situației.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu dat în presa internațională, Dirar Al-Hammadi, un medic care activează la spitalul public Al-Razi din Alep, vorbește despre tragedia adusă de valurile seismice din această țară.

Aproape resemnat, doctorul sirian constată cu durere că, după războiul care afectează statul asiatic de mai mulți ani, acum vine și o lovitură cruntă din partea naturii.

ADVERTISEMENT

”În urechi am doar sunetul sirenelor. Este o dramă pe care nu ne-o doream. Țara noastră este deja distrusă de 12 ani de război.

Tocmai am vizitat o fetiță de 3 ani. Sunt atât de mulți oameni cu răni grave și zeci de morți. Am în urechi sunetul sirenelor. Este o dramă care nu a fost dorită. Țara noastră este deja distrusă de 12 ani de război, acum și natura. Casele, clădirile nu se opresc din cădere”, spune medicul, conform Italy 24 News.

ADVERTISEMENT

Același Dr. Al-Hammadi afirmă că este șocat de durerea care îl înconjoară la fiecare pas în aceste clipe.

”Văd tragedii de neimaginat la fiecare pas. Nu pot să nu mă gândesc la un tată pe care l-am tratat și căruia i-au murit cei trei copii. Și la colegul meu, care și-a pierdut familia”, mai declară cadrul medical.

ADVERTISEMENT

Medic din Siria: ”Ne luptam deja cu o epidemie gravă de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei”

În această perioadă critică, Siria se lupta deja cu alte probleme majore de ordin medical: o epidemie de rujeolă care venea după vârful holerei.

Lava Zada, un al medic sirian aflat în prima linie în aceste zile, atrage atenția asupra faptului că întreaga zonă de la granița cu Turcia se confruntă cu mai multe crize umanitare.

Acesta face un apel la întreaga lume să acorde ajutor și țării sale, nu doar Turciei.

”Ne luptam deja cu o epidemie gravă de rujeolă și tocmai am trecut de vârful unui val de holeră, din cauza apei contaminate. Ca să nu mai vorbim de criza alimentară. Văd că ziarele internaționale scriu mult despre ceea ce se întâmplă în Turcia, pe bună dreptate, dar să nu uitați de noi.

Familia mea, la fel ca alte mii de persoane, este pe străzi. Este foarte frig și habar nu au cum să se adăpostească. Mama spune că străzile sunt atât de aglomerate încât nu se poate trece. Casa noastră nu s-a prăbușit, dar nici nu este în siguranță”, a spus Zada.

ADVERTISEMENT