News

Sistemul 112 a dat greș din nou. STS și Poliția nu au putut rezolva cazul unui accident la Drajna, deși aveau toate coordonatele locului

02.08.2019 | 11:34
Sistemul 112 a dat gres din nou STS si Politia nu au putut rezolva cazul unui accident la Drajna desi aveau toate coordonatele locului
ADVERTISEMENT

La o săptămână după ce sistemul 112 a dat greș în cazul răpirii Alexandrei Măceșanu din Caracal, serviciul oferă un nou exemplu de ineficiență. Serviciul de Telecomunicații Speciale, Poliția Română și Ambulanța nu au reușit să recupereze locul unui accident la Drajna, în ciuda faptului că aveau absolut toate coordonatele.

Sistemul 112 a dat greș în cazul unui accident la Drajna, ieri

Accidentul din Drajna s-a produs pe o șosea extrem de circulată, mai exact pe Drumul Național 21. Cazul a ieșit la iveală datorită lui Marius Mitrică, un român care a scris că prietenul său, Adrian Gheorghe, a ajuns printre primii la fața locului să acorde primul ajutor. Acest accident a avut loc joi, 1 august, la ora 11:25.

ADVERTISEMENT

Acest eveniment rutier a fost confirmat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași. Din fericire, nu a pățit nimeni ceva grav în acest accident, însă asta nu exonerează autoritățile de răspundere. O persoană a fost rănită ușor în accidentul produs pe raza comunei Dragalina din Călărași.

sistemul 112
DN 21, una dintre cele mai circulate șosele. Sursa foto: Wikipedia

Bărbatul a repetat de trei ori coordonatele locului unde s-a produs accidentul, dar degeaba

Bărbatul care a acordat primul ajutor la fața locului a spus de trei ori aceeași poveste către cei de la 112 dând absolut toate indicațiile și, chiar și așa, ambulanțierii și polițiștii au ajuns cu greu pe respectiva șosea.

ADVERTISEMENT

„Adrian Gheorghe, un coleg instruit în acordarea primului-ajutor este printre primele persoane ajunse, pe drumul judeţean Drajna – Slobozia, la 2 km de Drajna, la un accident auto. opreşte şi coboară să ajute oamenii implicaţi. devine un gest reflex după ce aderi ca voluntar la programul Există un EROU…”, a scris Marius Mitrică pe Facebook.

„În timp ce se făcea un triaj pentru acordarea primului-ajutor, Adrian se oferă să sune în cel mai eficient mod la 112, utilizând aplicaţia “Apel 112”, dezvoltată de către STS – Serviciul de Teleocmunicaţii Speciale şi promovată ca fiind singura soluţie viabilă prin care sistemul va şti unde să vină să te ajute – te va localiza automat!”, a explicat acesta cum s-a produs totul, notează adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

 

Tags: