News

Sistemul fiscal actual va fi menținut. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele. Florin Cîțu a făcut anunțul

08.04.2021 | 19:07
Sistemul fiscal actual va fi mentinut Ce se intampla cu taxele si impozitele Florin Citu a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîţu a anunțat, la finalul discuțiilor purtate joi, 8 aprilie cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini, menținerea sistemului fiscal actual. De asemenea, pentru sprijinirea economiei, s-a decis ca taxele și impozitele să nu fie majorate în următoarea perioadă.

În cadrul acestei întâlniri, a fost lansat și un apel cu privire la implicarea comunității oamenilor de afaceri în susținerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, astfel încât vara să readucă în România mult așteptata normalitate.

ADVERTISEMENT

Stabilizarea situației epidemiologice și creșterea capacității de vaccinare în lunile aprilie și mai sunt premise clare și sigure că treptat putem să învingem acest virus”, a transmis șeful Executivului.

Florin Cîțu îi asigură pe români că nu vor crește taxele și impozitele

Am transmis comunității oamenilor de afaceri, la întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini, apelul meu de a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Fie că vorbim despre investitori cu capital românesc sau străin, mediul privat este partener de încredere în acest efort comun de a depăși cu bine pandemia, prin imunizarea populației și respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Stabilizarea situației epidemiologice și creșterea capacității de vaccinare în lunile aprilie și mai sunt premise clare și sigure că treptat putem să învingem acest virus”, a declarat Florin Cîțu, salutând inițiativa reprezentanților HORECA şi a investitorilor străini, care au venit cu propuneri şi s-au arătat dispuși să participe la consultările din cadrul Comitetului ministerial ce va fi înființat în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Mă bucur să văd că, asemenea reprezentanților din domeniul HORECA, investitorii străini care au proiecte de afaceri în România au venit cu propuneri și doresc să participe la consultările ce vor avea loc în Comitetul interministerial a cărui sarcină este să pregătească revenirea la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021.

Este o bornă pe care o așteptăm cu încredere și o pregătim cu mare responsabilitate. Este vital să protejăm sănătatea oamenilor, este esențial să menținem economia sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Iar pentru însănătoșirea economiei românești este nevoie să susținem investițiile publice și private, inclusiv prin continuarea măsurile începute în cursul anului 2020 prin care am salvat locuri de muncă, să restructurăm companiile de stat și să digitalizăm sectorul public.

Vom menține regimul fiscal și categoric nu vom crește taxe sau impozite. Sunt obiective asumate de Guvern și așteptate de mediul de afaceri”, a mai spus premierul, potrivit mesajului publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

ADVERTISEMENT