Sistemul informaţional al cardului de sănătate, blocat din nou

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 11:22
Sistemul informaţional al cardului de sănătate, blocat din nou

Sistemul informaţional al cardului de sănătate s-a blocat, în această dimineaţă, din nou, în prima zi în care au intrat în vigoare noile contracte – cadrul ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu furnizorii de servicii medicale.

Medicii afirmă sistemul din jurul orei 09.00 sistemul informatic nu a putut fi folosit.

Din primele informaţii reiese că de vină ar fi o pană de curent şi că va dura aproximativ 2-3 ore până când sistemul va fi din nou funcţional.

Conform CNAS, serviciile operate în acest interval vor trebui încarcate în PIAS în maximum 72 ore lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestarii serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Cardul de sănătate a fost blocat şi pe data de 18 iulie, timp de aproape trei ore.

sursa: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×