Fotbal intern

Sistemul lui Marinos Ouzounidis de la U Craiova dă randament. Ce s-a întâmplat cu Cicâldău și Nistor

05.04.2021 | 15:44
Sistemul lui Marinos Ouzounidis de la U Craiova da randament Ce sa intamplat cu Cicaldau si Nistor
ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis a impus un nou sistem tactic la Universitatea Craiova, iar oltenii se pot lauda că au primit doar un gol în mandatul grecului în Bănie. Cea mai mare schimbare a fost la mijlocul terenului, acolo unde Cicâldău și Nistor au primit libertate. 

Un fost antrenor al echipei din Bănie a declarat pentru FANATIK că este surprinzător faptul că Ouzounidis și-a impus punctul de vedere privind sistemul de joc, mai ales că oltenii mizaseră în ultime vreme pe un 4-3-3, iar acum evoluează în 4-2-3-1.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Craiovei a fost aproape să-și treacă în „palmares” și o victorie contra FCSB-ului, însă ocaziile din meciul cu bucureștenii nu s-au materializat, astfel că „juveții” au trebuit să se mulțumească doar cu un egal „alb”.

Sistemul lui Marinos Ouzounidis dă randament la Universitatea Craiova. Grecul le-a oferit libertate lui Alex Cicâldău și Dan Nistor

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Marinos Ouzounidis a venit în Bănie cu gândul de a schimba sistemul de joc, iar acest lucru a fost pus în practică încă de la primele antrenamente.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul cu experiență acumulată în grupele UEFA Champions League a schimbat pozițiile jucătorilor în teren. Alexandru Cicâldău a „resimțit” din plin, deoarece a fost urcat în linia de trei din spatele atacantului, fiind în postura unui adevărat „decar”. Ouzounidis a încercat să stabilizeze situația din teren a lui „Cic” și Dan Nistor, doi jucători creativi, însă care se „călcau pe bătături”. Fostul căpitan al lui Dinamo a rămas în fața apărării, fiind coleg în acea zonă cu Alexandru Mateiu, un jucător cu profil defensiv. Cicâldău a arătat că această avansare în teren i-a dat și încredere și poate de aceea a avut o prestație extraordinară în tricoul echipei naționale, reușind o „dublă” în meciul cu Armenia. 

Andrei Ivan este folosit în postura de vârf până când „dragonul” Elvir Koljic își va reveni la o capacitate optimă de joc. Atacantul bosniac a revenit pe teren în meciul cu FCSB după o pauză de peste șase luni. De asemenea, Ivan Mamut este sărit din schema lui Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis le-a oferit elevilor săi o zi liberă în săptămâna meciului cu CFR Cluj

Jucătorii Craiovei nu au prea mult timp să respire după derby-ul cu FCSB, deoarece urmează un alt meci foarte important. De această dată, Știința așteaptă vizita CFR-ului, duminică, 11 aprilie, de la ora 21:30. Staff-ul tehnic condus de Marinos Ouzounidis a stabilit programul fotbaliștilor și, conform acestuia, „juveții” au primit o zi liberă.

Toate antrenamentele se vor desfășura în baza de pregătire din Lunca Jiului în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, iar dimineața partidei cu CFR Cluj aduce o ședință de activare pentru băieții lui Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Cele două meciuri foarte importante din acest final regulat ar putea arăta și cum stau craiovenii din punct de vedere fizic, mai ales că preparatorii fizici aduși de Mihai Rotaru au avut timp să lucreze în aceste săptămâni de pauză provocate de acțiunile echipei naționale. În partida cu FCSB, Universitatea a arătat foarte bine până spre finalul duelului, atunci când gazdele au început să pună presiune din ce în ce mai multă pe fondul oboselii fotbaliștilor olteni.

  • 6 victorii, 2 egaluri și o înfrângere este bilanțul meciurilor Craiovei cu Marinos Ouzounidis pe bancă
  • 2.00 este media de puncte a Științei în Liga 1 de când grecul îi conduce pe „alb-albaștri”

„Arătăm bine. Mi-a plăcut, adică m-am simțit bine. Suntem bucuroși că am avut o prestație solidă, ne-am simțit puternici. Puțin frustrați că nu am reușit să luăm trei puncte. M-a bucurat revenirea lui Koljic, prestația extraordinară a lui Ivan, Vlădoiu, Vătăjelu.” – Mihai Rotaru, patronul Craiovei, la Pro X.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 2,95 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT