News

Sistemul pentru eliberarea rețetelor a picat în plină criză de coronavirus. Reacția oficială a CNAS

13.04.2020 | 13:25
Sistemul pentru eliberarea retetelor a picat in plina criza de coronavirus Reactia oficiala a CNAS
ADVERTISEMENT

Medicii de familie au reclamat faptul că luni dimineață a picat sistemul pentru eliberarea rețetelor și asta în plină criză de coronavirus.

Sistemul pentru eliberarea rețetelor a picat în plină criză de coronavirus

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Mihaela Tănase, a confirmat faptul că sistemul de pentru eliberarea rețetelor a picat, însă a spus că acest lucru nu a avut repercursiuni pentru pacienți.

ADVERTISEMENT

”Aproximativ o oră a funcționat mai greu sau deloc în unele zone. Pe perioada în care sistemul nu funcționează, medicii pot face consultații și pot emite rețete offline în perioada stării de urgență”, a spus Tănase la Digi 24.

”Sistemul este foarte solictat în această perioadă”

În timp ce medicii de familie se plâng de faptul că a devenit o regulă ca acest lucru să nu funcționeze la primele ore ale fiecărui început de săptămână, oficialul CNAS a explicat că sistemul este foarte solicitat.

ADVERTISEMENT

”Rețeta apare în sistem offline și poate fi văzută de farmacii și astfel pot oferi medicamentele pacienților. De aproximativ o oră semnalele din țară sunt că sistemul merge normal. Sistemul este foarte solictat în această perioadă”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunțat că renunță temporar la obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și la eliberarea de rețete medicale online pe durata stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Astfel, medicii de familie le vor putea trimite pacienților rețetele pe mail sau prin alte mijloace electronice, iar aceștia vor putea merge cu rețetele la farmacie, fără să mai stea la cozi la cabinetul doctorului.

De asemenea, CNAS a mai precizat că toate consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă ca măsură pentru limitarea răspândirii virusului la nivelul unităților sanitare publice și private.

ADVERTISEMENT