Fotbal intern

Sistemul VAR în România, pus la îndoială de specialiști: „O să jucăm meciurile la ecran”

20.01.2021 | 00:19
Sistemul VAR in Romania pus la indoiala de specialisti O sa jucam meciurile la ecran
ADVERTISEMENT

Oamenii din fotbalul românesc nu consideră că VAR-ul ar rezolva problemele de arbitraj din Casa Pariurilor Liga 1, deși din ce în ce mai mai multe echipe sunt dispuse să plătească pentru a aduce sistemul și în România.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că e posibil ca în finalul acestui sezon din Casa Pariurilor Liga 1 sistemul VAR să fie testat în premieră în România. 

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate cât ar costa implementarea sistemului VAR în Liga 1 și cu ce sumă ar trebui să contribuie cluburile, iar banii ar urma să fie achitați din drepturile TV.

Cristi Balaj nu consideră nici el VAR o soluție: „Jucăm meciurile la ecran”

Fostul arbitru internațional, Cristian Balaj, a comentat și el pentru Telekom Sport implementarea sistemului VAR la meciurile din Liga 1, însă nu consideră că e soluția la problemele din arbitrajul românesc: „Nu știu dacă e o soluție să se introducă VAR-ul cât mai repede în România, o să ajungem să jucăm meciurile la ecran”, a declarat fostul arbitru cu sute de meciuri în campionatul României.

ADVERTISEMENT

De aceeași părere este și fostul mare fotbalist, Basarab Panduru, care e de părere că sistemul VAR în România ar deveni un nou pretext de circ: „La noi când o să se bage VAR o să fie o nebunie. O să stea arbitrii numai cu nasul în ecran. O să fie ca la turci, când meci de meci sunt vreo 8-9 minute de prelungiri”, a explicat acesta pentru aceeași sursă.

Și meciul dintre Viitorul și FCSB a stârnit din nou discuții legate de arbitraj, după ce arbitrul Istvan Kovacs, contestat vehement de către Gigi Becali, a dictat două lovituri de la unsprezece metri pentru ambele echipe, iar Ion Crăciunescu a comentat deciziile luate de centralul care locuiește în Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a comentat prestația lui Istvan Kovacs din meciul Viitorul – FCSB

Ion Crăciunescu a apreciat prestația din această seară a lui Istvan Kovacs, care a reușit să judece bine mai multe faze dificile, printre care și două penalty-uri. Fostul mare arbitru consideră că Istvan Kovacs a luat decizia corectă la faza din prima repriză la care FCSB a cerut penalty, în timp ce faultul lui Iulian Cristea fost evident: „Eu nu aș fi dat penalty pentru FCSB la faza din prima repriză. Eu n-aș fi sanționat așa ceva. Penalty-ul pentru Viitorul a fost indiscutabil, Cristea a întins brațul, acel braț n-ar fi avut ce să caute acolo”, a declarat fostul mare arbitru pentru Digi Sport.

Și al doilea penalty a fost acordat corect de către Istvan Kovacs în opinia lui Ion Crăciunescu, de data aceasta pentru FCSB: „Nici la penalty-ul FCSB-ului nu am ce comenta. Degeaba jucătorul Viitorului susține că nu a faultat. El nu a reușit să joace mingea și i-a lovit picioarele adversarului său”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Viitorul a mai cerut un penalty la un dule între Valentin Crețu și Pitu, unde a fost un contact, dar Crăciunescu a declarat că nici el nu ar fi dat penalty, deși mulți arbitri ar fi fluierat fault: „La duelul dintre Pitu și Crețu este un contact, mingea a fost în joc. Unii o să spună că ar fi trebuit să se dea penalty, dar eu nu aș fi dat deloc penalty. De data aceasta nu zic nimic de rău de Istvan Kovacs”, a concluzionat Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT