Fotbal intern

Sistemul VAR, tot mai aproape să fie introdus în Casa Pariurilor Liga 1! Răzvan Burleanu: ”Următorul pas e achiziţia tehnologiei”

20.02.2020 | 09:00
Sistemul VAR tot mai aproape sa fie introdus in Casa Pariurilor Liga 1 Razvan Burleanu Urmatorul pas e achizitia tehnologiei
ADVERTISEMENT

Sistemul VAR este tot mai aproape să fie introdus în Casa Pariurilor Liga 1, după ce președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că arbitrii sunt pregătiți pentru această modificare.

Sistemul VAR, tot mai aproape să fie introdus în Casa Pariurilor Liga 1: ”Noi ca Federaţie suntem cu un pas înainte”

”A început deja pregătirea arbitrilor, deci noi ca Federaţie suntem cu un pas înainte, fiindcă ne-am luat această obligaţie de a pregăti arbitrii. Aşteptăm în momentul de faţă livrarea tehnologiei”, a declarat Răzvan Burleanu despre introducerea sistemului VAR în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Acest lucru ne va ajuta să mergem mai departe în implementare. Următorul pas e achiziţia tehnologiei, care cade în sarcina LPF. Noi, ca federaţie, vom fi gata cu pregătirea arbitrilor”, a mai spus șeful FRF.

Burleanu vrea schimbarea sistemului în Casa Pariurilor Liga 1

Răzvan Burleanu a dezvăluit că Federația se gândește serios la schimbarea sistemului competițional în Casa Pariurilor Liga 1 și trecerea de la 14 la 16 echipe, după a comandat unei firme olandeze să realizeze un studiu asupra campionatului intern.

ADVERTISEMENT

”Este un subiect mai vechi care se află pe agenda noastră. Am decis acum doi ani să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte, cum ar fi creşterea numărului de echipe pentru Campionatul European”, a afirmat el.

”Avem foarte multe cluburi cu stabilitate financiară”

”Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult. De ce considerăm că este oportun să creştem numărul de echipe? Astăzi, avem investiţii pe care nu le-am mai avut din anii 70-80 în infrastructură”, a menționat Burleanu.

ADVERTISEMENT

”Al doilea argument face referire la faptul că avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul ligii secunde”, a continuat șeful FRF.

”Totul ține de dezvoltarea fotbalului”

”Al treilea argument face referire la faptul că am reuşit în ultimii ani să creştem numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile din România”, a precizat Burleanu.

ADVERTISEMENT

”Al patrulea argument este cel legat de faptul că vom avea mai mulţi jucători români pe care îi vom regăsi la nivelul Ligii 1 şi cel de-al cincilea argument ţine de dezvoltarea fotbalului prin atractivitatea şi vizibilitatea sa”, a încheiat președintele FRF.

În cadrul cursurilor de iarnă pentru arbitrii, arbitrii asistenți și observatorii din Casa Pariurilor Liga 1, FRF și CCA au pus bazele primelor contacte cu VAR-ul pentru cavalerii fluierului din România.

ADVERTISEMENT