Sport

Sistemul VAR, un nou rateu în Chindia – Farul 1-1. Sebastian Colțescu a văzut pe un mini monitor faza din care a dat penalty după 8 minute de confuzie. Video

În minutul 82, partida a fost întreruptă timp de , pentru că sistemul VAR nu funcționa, iar Sebastian Colțescu nu a putut lua o decizie într-o fază de potențial penalty.
12.11.2022 | 19:45
Sistemul VAR un nou rateu in Chindia  Farul 11 Sebastian Coltescu a vazut pe un mini monitor faza din care a dat penalty dupa 8 minute de confuzie Video
Sebastian Colțescu a fost nevoit să apeleze la o soluție de compromis după ce sistemul VAR a cedat la meciul Chindia - Farul.
ADVERTISEMENT

În minutul 82, la scorul de 1-0 pentru liderul din SuperLiga, partida Chindia Târgoviște – Farul a fost întreruptă mai bine de 8 minute. După un contact între Corinus și Popadiuc, în careul oaspeților, arbitrul Colțescu a fost nevoit să apeleze la o soluție de compromis pentru a revedea faza. Și aceasta pentru că monitorul sistemului VAR nu funcționa.

Colțescu a găsit soluția salvatoare pentru a da verdictul corect

După ce Alexi Pitu a deschis scorul, în minutul 67, Farul a fost în  control. Mai mult, Gheorghe Hagi a mutat, pentru a întări jocul defensiv.

ADVERTISEMENT

Între jucătorii intrați pe teren a fost și Corinus, care l-a înlocuit pe Sârbu în minutul 76. Și, după numai 5-6 minute, acesta a avut o intervenție imprudentă.

Popadiuc a sprintat către un balon aruncat în careu, iar Corinus l-a agățat, după cum se poate vedea în imaginile transmisiei în direct. Centralul a lăsat faza să continue, dar din camera VAR i s-a transmis că există circumstanțe de penalty.

ADVERTISEMENT

Iar Szabolcs Kovacs i-a sugerat lui Sebastian Colțescu să verifice faza pentru a lua decizia finală. Numai că pe monitor imaginile au întârziat să apară.

Organizatorii au încercat să redreseze situația, dar nici după șapte minute nu au reușit. Între timp, ambele părți erau nemulțumite. Atât jucătorii Chindiei, care sperau să aibă câștig de cauză, cât și spre nemulțumirea lui Gică Hagi, care a început să ceară explicații.

ADVERTISEMENT

Monitorul VAR nu s-a reparat. Și, în cele din urmă, Colțescu, care a condus excelent și partida FCSB – Rapid, a găsit și acum o soluție. Și a revăzut faza pe o cameră folosită pentru filmarea meciului.

În cele din urmă a luat decizia corectă, și a dictat penalty. Neguț a transformat și a restabilit egalitatea. 1-1 avea să fie și rezultatul final al întâlnirii. Care, din pricina minutelor pierdute cu incidentul din minutul 82, dar și din rațiuni regulamentare, avea să fie prelungită cu 10 minute.

ADVERTISEMENT