Fotbal international

Sistemul VAR va dispărea în Italia odată cu reluarea Serie A! Regulile de distanțare socială ar fi încălcate

06.04.2020 | 15:11
Sistemul VAR va disparea in Italia odata cu reluarea Serie A Regulile de distantare sociala ar fi incalcate
ADVERTISEMENT

Marcello Nicchi, președintele AIA (Asociația Arbitrilor din Italia), a dezvăluit că sistemul VAR va dispărea în momentul în care Serie A va fi reluat.

Serie A va fi reluată fără sistemul VAR

Marcello Nichi, președintele AIA, a anunțat că sistemul VAR nu va fi folosit atunci când meciurile din Serie A vor fi reluate, pentru că nu ar respecta regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

„Am putea fi forțați să luăm această măsură. Sistemul VAR e folosit în spații închise, iar cei care îl operează stau unul lângă celălalt și nu se știe pe unde au fost înainte de a ajunge acolo. Ar presupune un risc suplimentar”, a precizat Marcello Nicchi.

„Arbitrilor le este frică pentru familiile lor”

Marcello Nicchi a mai precizat că arbitrii italieni se simt îngrijorați pentru situația din Italia și nu crede că meciurile din Serie A vor putea fi reluate repede, ci va mai trebui să treacă timp până la reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

„Dacă s-ar începe mâine, noi nu am fi acolo. Arbitrii sunt îngrijorați că nu vor mai putea să își vadă familiile și toată lumea trebuie să se gândească în primul rând la acest lucru”, a mai precizat președintele AIA.

Cesare Prandelli, fostul selecționer al Italiei, nu crede că este oportun ca acest sezon să mai fie reluat: Să fiu sincer, am un sentiment de dezgust. Eu asociez fotbalul cu distracția, cu bucuria. Nu este momentul să ne gândim la fotbal.

ADVERTISEMENT

Durerea oamenilor trebuie lăsată să se așeze, să treacă. Este nevoie de respect pentru cei care au suferit.

Nu poți să mergi de la cimitir la stadion de la o zi la alta, de la un convoi de mașini cu 150 de sicrie la a te bucura la goluri. Dacă fotbalul pierde 3 sau 4 luni, nu se schimbă nimic”.

ADVERTISEMENT

„Dacă moare o persoană în vârstă, oamenii comentează: „Bine, avea 80 de ani…”. Dar acei bătrâni au scris istoria noastră, ne-au permis să fim cine suntem. Poate că pe viitor vom acorda mai mult respect vârstnicilor”, a mai spus Cesare Prandelli.

ADVERTISEMENT
Tags: