News

Site-ul IMM Invest a fost relansat și este funcțional. Zeci de cereri în primele minute de la redeschidere

28.04.2020 | 10:08
Siteul IMM Invest a fost relansat si este functional Zeci de cereri in primele minute de la redeschidere
ADVERTISEMENT

Site-ul IMM Invest a fost relansat și este funcțional începând de marți dimineață, după ce prima tentativă, în urmă cu o săptămână și jumătate a fost blocată de o problemă tehnică.

Site-ul IMM Invest a fost relansat și este funcțional

Relansarea site-ului IMM Invest a fost anunțată luni de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, iar din această dimineață platforma a devenit funcțională și a fost luat cu asalt de micii investitori.

ADVERTISEMENT

Site-ul a putut fi accesat începând cu ora 09:00, iar, conform Digi24, în primele zece minute de la lansare peste 60 de companii au aplicat pentru finanțări.

Înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă, până la sfârșitul anului 2020 și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei, au anunțat autoritățile, care au precizat că sistemul de operare nu este primul venit – primul servit.

ADVERTISEMENT

Programul ar putea fi blocat moțiune în Parlament

Platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil și are statul de IMM. Confirmarea eligibilității nu reprezintă acordul de finanțare.

După această prima verificare, documentele sunt transmise către banca selectată de către IMM, unde se va face analiza solvabilității și se va aproba solicitarea de credit. În etapă următoare, dacă finanțarea este aprobată, documentația se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului și pentru aprobarea ajutorului de stat.

ADVERTISEMENT

În mesajul postat luni pe rețelele de socializare, Florin Cîțu a susţinut că există riscul ca programul IMM Invest să fie blocat printr-o moțiune de Partidul Social Democrat în Parlament.

Aplicaţia programului IMM Invest România a fost lansată iniţial pe data de 17 aprilie, dar aceasta s-a blocat exact la momentul deschiderii, după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni.

ADVERTISEMENT

Programul IMM Invest va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

ADVERTISEMENT