ADVERTISEMENT
News

Site-ul pentru programare la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost deschis. Cum și când te poți programa

Autor: Adrian Ilie | 28.12.2020 | 16:23
Site-ul pentru programare la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost deschis. Cum și când te poți programa
60-70% din populația țării ar trebui să se vaccineze pentru a pune capăt epidemiei. Sursa foto: hepta.ro

Comitetul național de coordonare a activităţilor privind vaccinarea a anunțat că a fost operaționalizată platforma informatică ce permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Site-ul poate fi accesat la adresa https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/loginauth/login.

ADVERTISEMENT

Prin programarea online se eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi  se evită astfel supraaglomerarea la centrele de vaccinare.

Începând de luni, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa I, adică angajații din domeniile sănătății şi asistenție sociale.

ADVERTISEMENT

Două căi pentru programarea la vaccinare

În curând va fi activat accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală), transmite Agerpres.

Există două căi de realizare a programării. În prima se deschide siteul https://vaccinare-covid.gov.ro/, iar de acolo se apasă căsuța PROGRAMEAZĂ-TE aflată în stânga sus a paginii. A doua variantă este accesarea directă a link-ului https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/loginauth/login.

ADVERTISEMENT

Ulterior, persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon. După crearea contului, persoanele respective află centrul de vaccinare la care sunt arondate, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare.

La sosirea la centrul de vaccinare, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.

ADVERTISEMENT

Platforma a fost realizată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe baza cerinţelor operaţionale formulate de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.  Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare.

Registrul este creat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!