Fotbal intern

Situaţia cluburilor din Liga 1 în timpul pandemiei de coronavirus! Şase echipe nu au micşorat salariile + FCSB şi Gaz Metan, singurele din play-off care au umblat la câştigurile fotbaliştilor

31.03.2020 | 19:00
Situatia cluburilor din Liga 1 in timpul pandemiei de coronavirus Sase echipe nu au micsorat salariile  FCSB si Gaz Metan singurele din playoff care au umblat la castigurile fotbalistilor
ADVERTISEMENT

Liga 1 a fost amânată până, cel mai devreme, pe 16 mai, însă sunt şanse destul de mici ca sezonul să fie reluat la această dată. Echipele au început să ia primele măsuri, iar FANATIK îţi prezintă situaţia cluburilor din România în timpul pandemiei de coronavirus.

UPDATE, 1 aprilie, ora 15:12 / Gaz Metan Mediaş a anunţat miercuri că jucătorii, staff-ul tehnic şi oficialii clubului vor intra în şomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Situaţia cluburilor din play-off-ul Ligii 1 în timpul pandemiei de coronavirus. 4-2, în favoarea salariilor actuale

CFR Cluj – salariile rămân aceleaşi

Campioana României a decis, cel puţin pentru moment, să nu umble la salariile jucătorilor şi a membrilor staff-ului tehnic. Cu toate acestea, dacă starea de urgenţă va fi prelungită, lucrurile ar putea să stea cu totul altfel. “Nu ni s-a transmis nimic despre bani. Asteptăm săptămâna asta, săptămâna viitoare să vedem ce se va întâmpla”, a spus recent Adrian Păun.

FCSB – între salarii micşorate cu 50% şi şomaj tehnic

FCSB a decis să taie cu 50% salariile fotbaliştilor în timpul pandemiei de coronavirus. FANATIK ţi-a prezent recent sumele pe care Florinel Coman şi colegii lui le vor câştiga în următoarea perioadă. În plus, Gigi Becali a anunţat că Harlem Gnohere, Cristi Bălgrădean, Alexandru Stan, Marko Momcilovic şi Adi Popa vor intra în şomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

U Craiova – nu se vor tăia salariile

U Craiova foloseşte acelaşi plan cu al lui CFR Cluj, iar oficialii clubului din Bănie au anunţat că salariile fotbaliştilor nu vor fi micşorate în timpul pandemiei de coronavirus. La fel ca în cazul clujenilor, lucurile se vor schimba dacă starea de urgenţă va fi prelungită. “Dacă întreruperea este în jurul a două luni, nu se va umbla la salariile jucătorilor. Nu știu ce va fi dacă se prelungește mai mult perioada asta”, a precizat Sorin Cîrţu.

Astra Giurgiu – nu s-a luat nicio decizie

Fotbaliştii Astrei Giurgiu nu au primit nicio veste în legătură cu salariile lor, iar Denis Alibec a fost cel mai vehement. Atacantul formaţiei antrenate de Bogdan Andone a spus că nu ar fi de acord să semneze vreo hârtie prin care ar câştiga mai puţini bani.

ADVERTISEMENT

FC Botoşani – nu se vor tăia salariile pentru moment

FC Botoşani este a patra echipă din play-off care a decis să nu umble la salariile fotbaliştilor în această perioadă. Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a susţinut că această măsură va rămâne în picioare atât timp cât sezonul va fi reluat cât mai repede.

Gaz Metan Mediaş – (UPDATE 1.04.2020 / şomaj tehnic)

Gaz Metan Mediaş nu a luat încă vreo decizie dacă va micşora sau nu salariile fotbaliştilor. Recent, Edi Iordănescu a vorbit într-un interviu pentru FANATIK despre situaţia clubului“Mă îngrijorează foarte tare tot ceea ce se întâmplă. Eu m-am numărat tot timpul printre cei care mi-am apărat jucătorii, dar situația este ingrată și nu știu cum se vor găsi soluții dacă nu se iau niște măsuri foarte clare în acest sens.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, bunul cel mai de preț al fiecărui club îl reprezintă grupul de jucători, ei sunt patrimoniul clubului. De aici trebuie să plecăm cu analiza, să avem grijă de jucători și să găsim o formă de control și de echilibru ca să nu intrăm în imposibilitate de plată”, spunea Edi Iordănescu pentru FANATIK.

Situaţia cluburilor din play-out-ul Ligii 1 în timpul pandemiei de coronavirus. Clipe grele în a doua jumătate a clasamentului

Viitorul – negocieri pentru micşorarea salariilor

Viitorul poartă negocieri în perioada aceasta pentru micşorarea salariilor fotbaliştilor şi angajaţilor clubului. Gică Popescu, preşedintele formaţiei dobrogene, a afirmat recent că bugetul trebuie redus cu minimum 40%-50% pentru următorul an.

Sepsi Sfântu Gheorghe – nu se vor tăia salariile pentru moment

Cornel Şfaiţer, preşedintele lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a anunţat că fotbaliştii lui Sepsi Sfântu Gheorghe nu vor avea salariile micşorate, aceştia fiind şi cu plata la zi. “Aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile şi apoi vom decide cum vom proceda pentru a putea supravieţui”, a susţinut oficialul clubului.

Hermannstadt – au fost suspendate contractele

Luni seară, Hermannstadt a anunţat oficial că suspendă contractele fotbaliştilor pe perioada stării de urgenţă. Cu toate acestea, oficialii formaţiei sibiene au precizat că le-au oferit jucătorilor prelungirea acordului cu o perioadă egală cu cea a suspendării.

Dinamo – “câinii” intră în şomaj tehnic

Dinamo trece dintr-o criză în alta, iar de această dată s-a trecut la măsuri extreme. “Câinii” vor intra în şomaj tehnic, ceea va însemna că Diego Fabbrini şi colegii lui vor câştiga lunar aproape 2.400 de lei. Decizia nu a fost prea bine primită de jucătorii lui Adi Mihalcea, iar Ante Puljic, căpitanul echipei, a susţinut că preferă să plece acasă decât să câştige o sumă atât de mică.

Poli Iaşi – 500 de euro salariul fiecărui fotbalist

Poli Iaşi a anunţat suspendarea contractelor încă de pe 26 martie, iar Ciprian Paraschiv, preşedintele formaţiei din Copou, a susţinut că fiecare jucător va câştiga 500 de euro până la finalul stării de urgenţă.

Academica Clinceni – încearcă suplimentarea plăţilor

Academica Clinceni, nou-promovată în Liga 1, este una dintre echipele cu cele mai mici salarii din campionat, iar oficialii clubului au anunţat că vor plăti un salariu până la sfârşitul acestei săptămâni. În plus, conducătorii echipei caută soluţii pentru suplimentarea acestor plăţi.

Chindia Târgovişte – contractele au fost suspendate

Chindia Târgovişte a anunţat suspendarea contractelor pe perioada stării de urgenţă, iar fotbaliştii şi staff-ul tehnic au fost deja notificaţi în acest sens. Cu toate acestea, fotbaliştii echipei antrenate de Viorel Moldovan nu ştiu încă suma exactă pe care o vor primi în următoarele luni.

FC Voluntari – nu s-a luat nicio decizie

FC Voluntari, ocupanta ultimului loc în play-out, nu a anunţat până în acest moment dacă a luat o decizie în privinţa micşorării salariilor fotbaliştilor.

ADVERTISEMENT