Fotbal intern

Situația de la FCSB, criticată: „Nu antrenorul decide, ci Becali”

20.09.2018 | 09:24
Situatia de la FCSB criticata Nu antrenorul decide ci Becali

Fostul rival al roș-albaștrilor, rapidistul Daniel Pancu, deplânge situația în care se află antrenorul de la FCSB, Nicolae Dică, în relația cu patronul Gigi Becali. „Pancone” susține că tehnicianul nu are loc să își facă meseria din cauza intervențiilor patronului.

”La FCSB este o situaţie mai delicată. Aspectul este cunoscut de toată lumea. Acolo, nu antrenorul decide componenţa echipei sau schimbările, ci Becali. Este un caz mai special pentru că, în postura de antrenor, nu eşti antrenor”, a declarat Daniel Pancu pentru Pro Sport. Cu toate acestea, Pancu a vorbit în trecut foarte respectuos de conducătorul clubului roș-albastru: „Steaua m-a dorit de trei ori, dar nu aveam cum să mă duc. Chiar dacă nea Gigi a făcut mult rău Rapidului, pentru modul în care s-a comportat faţă de mine, pentru faptul că m-a curtat şi pentru faptul că a încercat şi a treia oară să mă convingă, îi voi purta respect toată viaţa”, a declarat Pancu la sfârşitul anului trecut.

Gigi Becali, scandal cu antrenorul FCSB după derby-ul cu CFR Cluj

Ultimele certuri din sânul echipei roș-albastre par să îi dea dreptate fostului căpitan al Rapidului. Deranjat de prestaţia jucătorilor şi chiar de forma fizică a acestora, Gigi Becali a spus că după finalizarea celor 13 etape din sezonul regular va trage linie şi îi evalua pe toţi din staff-ul tehnic şi administrativ. “O să vedeţi după 13 etape ce se va întâmpla la FCSB! O să vedeţi voi. Hai să lăsăm în pace, că vă dau cuvântul meu de onoare, că nu-l dau afară,Lăsaţi-mă 13 etape şi o să vedeţi apoi voi ce o să se întâmple la FCSB! O să trag eu concluziile şi fără Meme! Am vrut să nu vorbesc despre asta, dar nu se mai poate! Poate îi dau afară pe toţi! Şi pe Dică, şi pe Meme, şi pe Kurti! Păi, eu i-am pus acolo paznici şi ce se întâmplă? Chiar aşa am ajuns?! Vedem după 13 etape, că poate ei au gândit să fie echipa în formă peste două, trei meciuri… Poţi să ştii?“, a tunat Gigi Becali după meciul de campionat.

Nicolae Dică nu a întârziat însă să îi dea o replică patronului “Sunt un om puternic. Am încredere în mine. Îmi mai spusese patronul că vom trage linie după 13 etape. Am făcut egal cu CFR Cluj, o echipă bună a Ligii 1. Suntem pe primul loc. Vom da totul în aceste 5 etape pe care avem de gând să le câștigăm”, a zis fostul decar al roș-albaștrilor.

Recent, Nicolae Dică era contestat şi de Ion Crăciunescu: ”Să știți că în fotbal când ocupi anumite funcții, presiunea de care vorbiți dumneavoastră trebuie să ți-o asumi de la început. Eu spun că nu face față la ce cere acest club. Domnul Becali a investit foarte mulți bani, a adus cei mai buni tineri. Cum poate Dică să spună că e a nu știu câta oară când echipa ia gol din faze fixe? A cui e vina?”, a spus fostul mare arbitru român.

Următoarele cinci partide în urma cărora Nicolae Dică va fi evoluat sunt:

FCSB – Dunărea Călărași
Hermannstadt – FCSB
FCSB – Concordia Chiajna
CS U Craiova – FCSB
FCSB – Voluntari