Sport

Situaţia de la Hermannstadt pune în pericol banii din drepturile tv! Anunţul lui Orlando Nicoară: “Evident că suntem îngrijoraţi!”. Exclusiv

Hermannstadt este într-o situaţie financiară dificilă şi nu au trecut decât şapte etape din SuperLiga. Un eventual faliment al echipei din Sibiu ar arunca în aer situaţia banilor din drepturile tv.
01.09.2022 | 17:30
Situatia de la Hermannstadt pune in pericol banii din drepturile tv Anuntul lui Orlando Nicoara Evident ca suntem ingrijorati Exclusiv
Duel din meciul FCSB - Hermannstadt din SuperLiga. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Hermannstadt are un debut foarte bun de sezon din punct de vedere sportiv, dar sibienii se confruntă cu probleme financiare grave. Finanţatorii clubului au promis că restanţele vor fi achitate la zi, însă asupra clubului planează în continuare incertitudinea.

Situaţia de la Hermannstadt pune în pericol banii din drepturile tv! Anunţul lui Orlando Nicoară, directorul eAD

O eventuală retragere din campionat a celor de la Hermannstadt ar fi o lovitură puternică pentru toată SuperLiga, principala miză fiind banii din drepturile tv. Contractul aflat în vigoare prevede 29 de milioane de euro pe an plătiţi cluburilor, însă penalizările în cazul retragerii unei echipe ar fi importante.

ADVERTISEMENT

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV din SuperLiga, a vorbit pentru FANATIK despre situaţia de la Hermannstadt, spunând că este îngrijorător ceea ce se întâmplă, mai ales că există precedentul de anul trecut cu Clinceni şi Gaz Metan, care au fost ţinute artificial în viaţă până la finalul sezonului:

“Evident că suntem îngrijoraţi. Ne aducem ce s-a întâmplat anul trecut cu Clinceni şi Gaz Metan”

“Evident că suntem îngrijoraţi. Ne aducem ce s-a întâmplat anul trecut cu Clinceni şi Gaz Metan şi nu este o situaţie plăcută, mai ales în început de campionat. Mai ales cu o echipă care performează sportiv. 

ADVERTISEMENT

E păcat pentru oraş, pentru jucători, pentru Măldărăşanu, care face treabă bună acolo. Aş prefera să nu vorbim în momentul de faţă de un eventual faliment. Lucrurile se analizează pe măsură ce se întâmplă. 

Acum suntem în situaţia în care aşteptăm să se rezolve într-un anumit fel problemele. Dacă nu se rezolvă, discutăm cu partenerii noştri de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a vedea ce soluţii putem găsi”, a spus Nicoară pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Orlando Nicoară alături de Justin Ştefan şi Gino Iorgulescu
Orlando Nicoară alături de Justin Ştefan şi Gino Iorgulescu. foto: Fanatik

Hermannstadt anunţă că salariile au fost plătite la zi!

Cu o zi înaintea meciului împotriva Universităţii Craiova, clubul Hermannstadt a anunţat că s-au făcut făcut eforturi financiare considerabile, iar salariile sunt plătite la zi. Rămâne de văzut dacă situaţia de la club se va stabiliza în perioada următoare.

Sibienii au pierdut unul dintre cei mai importanţi jucători. Sătul să stea neplătit, Plamen Iliev a plecat de la echipă şi este aproape să semneze din postură de jucător liber de contract cu U Cluj, aşa cum FANATIK a anunţat.

ADVERTISEMENT

Pierderi mari din banii de drepturi tv pentru toată SuperLiga dacă o echipă se retrage din campionat

În stagiunea trecută, Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş au fost strivite de problemele financiare. În ultimele trei luni de campionat, cele două formaţii au fost ţinute artificial în campionat pentru a-şi desfăşura meciurile, astfel încât să nu apară penalizări pentru suma încasată din drepturile tv.

Având în vedere că este încă începutul campionatului, de această dată ar fi imposibil ca o echipă aflată în faliment să poată duce la bun sfârşit sezonul. Iar de pierdut ar avea toat formaţiile din SuperLiga, penalizările pentru un număr mai mic de meciuri fiind semnificative în ceea ce priveşte veniturile din drepturi tv.

  • 29.000.000 de euro plăteşte firma eAD anual pentru drepturile tv
  • 2024 este anul în care expiră actualul contract de drepturi tv
ADVERTISEMENT