Fotbal intern

Situația gazonului de pe stadionul “Ion Oblemenco”. Victor Pițurcă invită echipa națională la Craiova

03.09.2019 | 17:24
Situatia gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco Victor Piturca invita echipa nationala la Craiova

Victor Pițurcă a susținut prima conferință de presă în calitate de manager general al Universității Craiova. Fostul selecționer a dezbătut și principala problemă a stadionului din Bănie, gazonul. Suprafața de joc va fi schimbată în luna octombrie, fiind implementat un mix între iarba naturală și cea sintetică. Mai mult, Pițurcă și-ar dori ca echipa națională să vină să joace la Craiova, după ce situația gazonului va fi rezolvată.

Ce se întâmplă cu gazonul de pe stadionul “Ion Oblemenco”

Victor Pițurcă a recunoscut că situația gazonului de pe stadionul “Ion Oblemenco” reprezintă o reală problemă, dar în luna octombrie suprafața de joc va fi înlocuită, urmând a fi montat un gazon hibrid, un mix între iarbă naturală și artificială. Odată ce această problemă va fi rezolvată, noul manager de la Universitatea Craiova consideră că și echipa națională ar trebui să-și dispute jocurile în Bănie.

Schimbarea gazonului va fi făcută, a fost dorința mea. Nu poți să ai un stadion de 5 stele fără gazon. Se va schimba în octombrie, avem o lună la dispoziție atunci. Dacă vom lucra cu profesionști în câteva zile se va schimba. Eu vreau unul mixt, sintetic cu iarbă naturală. Voi vorbi cu domnul primar, am promisiunea că ne va ajuta. Cu siguranță va veni și echipa națională dacă vom avea gazon bun“, a declarat Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova
Victor Pițurcă a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova

Formația lui Mititelu poate juca pe cel mai mare stadion din Bănie

Victor Pițurcă a vorbit și despre dorința formației lui Adrian Mititelu de a juca pe “Ion Oblemenco”. Noul manager de la Craiova susține că nu s-ar opune ca echipa din Liga a treia să joace pe cel mai mare stadion din Bănie: “Eu sunt de acord ca cealaltă echipă din Craiova să joace pe stadionul nostru. Ei sunt susținuți de suporteri care au contribuit la acest stadion ( n.r. arena este construită din bani publici). Ei doar preferă să suțină o altă echipă“.

Victor Pițurcă va debuta oficial pe banca Universității Craiova în meciul cu FCSB, din etapa a noua a Casa Pariurilor Liga 1, programat în week-end-ul 14-15 septembrie, după jocurile echipei naționale.

  • 10 noiembrie 2017 a fost data inaugurării noului “Ion Oblemenco”