Fotbal international

Ionuţ Radu riscă să fie tras pe linie moartă! Genoa a transferat portar de la Juventus

02.01.2020 | 18:40
Ionut Radu risca sa fie tras pe linie moarta Genoa a transferat portar de la Juventus
ADVERTISEMENT

Când era titular, n-avea loc la Naţională. Acum ar putea să aibă loc la Naţională, dar se pare că n-o să mai fie titular la Genoa! Pe Ionuţ Radu pare că îl aşteaptă un început de 2020 extrem de greu, după ce Genoa l-a readus pe Mattia Perin de la Juventus.


UPDATE, 2 ianuarie, ora 18:41 / Genoa a oficializat transferul portarului Mattia Perin. În vârstă de 26 de ani, Perin vine de la Juventus Torino sub formă de împrumut până la finalul sezonului. Portarul casre a făcut parte din lotul Italiei la Campionatul Mondial din 2014, a mai jucat la Genoa în perioada 2013-2018.

ADVERTISEMENT


Știre inițială, 30 decembrie

Ionuţ Radu îşi pierde locul de titular la Genoa? Mattia Perin, readus de la Juventus

Ionuţ Radu nu traversa o perioadă prea fericită la Genoa, formaţia sa încheind anul calendaristic pe ultimul loc în Serie A. În plus, Radu avea cel mai mare număr de goluri primite dintre portarii din campionatul Italiei, 35.

Partea plină a paharului pentru român era însă că juca titular meci de meci într-unul din cele mai mari campionate ale lumii şi că, din vară, lucrurile păreau stabilite: urma să se întoarcă la Inter Milano, acolo unde era clar că va primi o şansă.

ADVERTISEMENT

Samir Handanovic, titularul de drept al lui Antonio Conte, face în iulie 36 de ani, aşa că trebuia să treacă şi el “în rezervă” iar Radu, senzaţie a Europeanului de tineret under 21, crescut în academia lui Inter şi deja fotbalist cu o largă experienţă în Serie A, era alegerea logică pentru a deveni titularul de drept al postului.

Numai că, din păcate, iată că apare primul obstacol pe acest traseu gândit pentru Radu. Iar “beţe în roate” îi pune chiar Genoa: “grifonii” tocmai au anunţat în cursul zilei de luni că au oficializat împrumutul până în vară al lui Mattia Perin. Perin (27 de ani), fusese crescut de Genoa şi vândut la Juventus ca înlocuitor al lui Buffon.

ADVERTISEMENT

Numai că la Juve ajunsese rezervă, iar acum, după reîntoarcerea lui “Gigi” de la PSG, nu mai prindea nici lotul! Aşa că echipa care l-a crescut l-a readus, tocmai pentru a-i da o şansă să reintre în circuit, Perin fiind văzut acum doi ani ca “noul Buffon” nu doar pentru Juve ci şi pentru naţionala Italiei.

Tocmai de aceea revenirea sa la Genoa este o veste cum nu se poate mai proastă pentru Ionuţ Radu. Fotbalistul român nu va mai avea nicio legătură cu Genoa din vară, iar împrumutul lui Perin e cu clauză de cumpărare. Ceea ce, pentru viitorul genovezilor, îl face pe Perin mult mai important decât este Radu.

ADVERTISEMENT

“Merg să vorbesc cu el pentru a înțelege situația. Pentru mine, e o greșeală să pui portarii în competiție. Vom vedea ce se va întâmpla în ianuarie, perioada de transferuri e lungă. Radu are un caracter puternic, poate să treacă și peste această problemă. Portarul nu mi s-a părut prima problemă la Genoa”, a fost reacţia imediată a lui Oscar Damiani, impresarul lui Radu, citat de Gazzetta dello Sport.

Ionuţ Radu nu a apucat să debuteze pentru naţionala mare a României, în ciuda faptului că a fost căpitanul Tineretului la Euro şi titular constant în Serie A, în timp ce titularul Tătăruşanu nu a jucat decât un singur meci pentru Lyon, în Cupa Ligii Franţei.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: