News

Situație alarmantă în regiune. Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre est

Situație alarmantă în regiune după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre est. Informația a fost confirmată de Coreea de Sud, cea care a pus deja în temă întreaga lume
07.05.2022 | 09:44
Situatie alarmanta in regiune Coreea de Nord a lansat o racheta balistica spre est
Situație alarmantă în regiune după ce nord coreeni au lansat o rachetă. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Situație alarmantă în regiune având în vedere ultimele decizii. Astfel, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de tip mare-sol spre est.

Situație alarmantă în zonă

Anunțul a fost făcut de şefii militari ai Coreei de Sud. Francezii de la lefigaro.fr au scris și ei despre situație și au oferit chiar și un comunicat al sud coreenilor

ADVERTISEMENT

“Armata noastră a detectat în jurul orei 14.07 (05.07 GMT) că o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune suspectată a fi un SLBM a fost trasă din marea de lângă Sinpo, Hamgyong”, a spus statul major într-un comunicat.

De remarcat că lansarea în Marea Japoniei este cea de-a 15-a demonstraţie de forţă a naţiunii cu arme nucleare în acest an.

ADVERTISEMENT

Culmea, se întâmplă totul la trei zile după lansarea unei alte rachete, pe care Seul şi Tokyo au descris-o drept o rachetă balistică.

Cu toate acestea, presa de stat nord-coreeană, care de obicei raportează despre testele de arme, nu a menţionat nimic.

ADVERTISEMENT

De la începutul anului, Coreea de Nord a făcut cel puţin zece astfel de teste.

În martie, nord-coreenii au lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru prima dată după 2017.

Vă readucem aminte că liderul nord-coreean Kim Jong-un a reiterat că Phenianul ar putea avea o utilizare “preventivă” a armelor nucleare pentru a contracara forţele ostile.

ADVERTISEMENT

Pentru a “menţine superioritatea absolută” a forţelor armate ale Coreei de Nord, ţara trebuie să fie capabilă „să limiteze şi să contracareze preventiv toate încercările şi ameninţările periculoase… dacă este necesar”, a declarat liderul în faţa unor ofiţeri de rang înalt

Phenianul trebuie să continue să-şi dezvolte arsenalul pentru a avea o “forţă militară copleşitoare pe care nicio putere din lume nu o poate provoca”, a spus Kim Jong-un.

Este „colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”, potrivit acestuia.

ADVERTISEMENT