News

Situație alarmantă în spitalele din București! Carantină și izolare pentru toate unitățile medicale din cauza coronavirusului. Oamenii se luptă să intre la ambulatoriu

10.03.2020 | 13:01
Situatie alarmanta in spitalele din Bucuresti Carantina si izolare pentru toate unitatile medicale din cauza coronavirusului Oamenii se lupta sa intre la ambulatoriu
ADVERTISEMENT

Situație alarmantă în spitalele din București, acolo unde oamenii au ajuns să se certe între ei pentru un loc în ambulatoriu. Coronavirusul a băgat în sperieți pe toată lumea și autoritățile au luat decizia să limiteze pe cât posibil accesul în unitățile medicale.

Situație alarmantă în spitalele din București!

Decizia i-a nemulțumit pe mulți dintre pacienți care spun acum că sunt nevoiți să aștepte în stradă până când cineva îi bagă în seamă. Se întâmplă lucrul acesta la spitalele care sunt deja în izolare și în care este suspendat programul de vizită în secții sau ATI, este interzis accesul vizitatorilor în spital sau intrarea la ambulatoriu, fără o justificare prealabilă.

ADVERTISEMENT

Este ora 7.00 dimineața și la Spitalul Sf Ioan din Capitală s-au strâns deja o mulțime de oameni. Toți vor să ajungă în același loc, dar constată că lucrurile nu sunt atât de simple. Unitatea este în izolare și paznicii și-au intrat serios în rol.

Carantină și izolare pentru toate unitățile medicale din cauza coronavirusului

Îmbulzeala este ca la ea acasă, nervii cedează, toată lumea se vaită și prea puțini intră încă de la prima oră în secție. Angajații unei firme de pază și protecție sunt depășiți numeric și  încearcă în zadar să repete același mesaj. „Accesul în spital este interzis pentru cei care nu prezintă nicio problemă”, spun aceștia. „Bolnavii vor fi triați și invitați în secție”, mai transmit oamenii.

ADVERTISEMENT

Se încearcă de zor o calmare a situației, însă, în general, răbdarea unui om bolnav nu este un capitol forte. Tusea este omniprezentă și are două roluri, în acest moment. Te poate ajuta să avansezi, dacă lângă tine sunt vecini mai slabi de înger, sau, măcar pentru o clipă, te ușurează de prezența altora.

Lumea se împinge, toți își strigă durerea, însă drumul către intrarea în secție este lung. Se încearcă o triere încă de la ușă, oamenii discută aprins, pe alocuri se iscă mici conflicte. „Sunt aici de la ora 6.00 dimineața. Erau oameni atunci, erau, cum să nu fie. Atunci se formase o coadă ordonată, era cât de cât ok, după care a început nebunia”, spune pentru FANATIK un bătrânel care s-a prezentat la spital cu dureri mari în zona abdomenului.

ADVERTISEMENT

„Îi ia p-ăștia cu răceală, cred. Coronavirus ne mai trebuia că-n rest aveam de toate, ăsta e adevărul. Cică e în izolare spitalul, scrie mare pe ușă. Nu mai intră nimeni după capul lui. Așa și trebuie, dar cu românul e mai complicat”, intervine în discuție o femeie între două vârste.

La cel mai mare spital din București, lucrurile sunt cam la fel, doar că aici, efortul medicilor este unul non stop. Spitalul Universitar de Urgenţă a trecut peste o nouă noapte agitată, aşa cum sunt toate într-o metropolă care pare că nu doarme nicio clipă.

ADVERTISEMENT

Unitatea medicală este în carantină, însă la ambulatoriu se intră fără prea mari eforturi. Spre deosebire de firma de pază de la Sf Ioan, aici oamenii de la pază au toți măști de protecție. Bolnavi sunt mulți, unii chiar întinși pe scaune, dar toată lumea își așteaptă în liniște rândul. E coadă la fiecare secție.

Ambulanțele vin și pleacă într-un ritm amețitor. „Am numărat vreo 10 pe repede înainte. Bolnavi mai suntem. Au adus atâția tineri”, spune o doamnă care stă întinsă pe mai multe scaune. „Mi-e mai bine dacă stau așa, urmează să mă controleze, să vedem ce se întâmplă cu mine”, mai adaugă aceasta.

Între timp, la triaj e din nou coadă! Alți oameni care se prezintă cu diferite simptome vin în speranța că medicii îi vor face bine. România e în stare de alertă, spitalele în carantină și izolare. Și pacienți cu duiumul!

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: