Fotbal intern

Situație bizară la Rapid. Noul preparator fizic nu știe să folosească aparatura de 70.000 de euro cumpărată în această vară. EXCLUSIV

07.07.2019 | 11:32
Situatie bizara la Rapid Noul preparator fizic nu stie sa foloseasca aparatura de 70000 de euro cumparata in aceasta vara EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Rapid se pregătește intens pentru noul sezon din Liga a 2-a, la finalul căruia poate celebra cea de-a treia promovare consecutivă și automat revenirea în prima ligă. Daniel Pancu nu este tocmai încântat însă de campania de transferuri și face tot ce-i stă în putință pentru ca echipa să fie pregătită. 

Noul preparator fizic nu știe să folosească aparatura de 70.000 de euro

Rapid s-a despărțit recent de preparatorul fizic William Viterbi, împreună cu care giuleștenii au colaborat în Liga a 3-a, dar și de Nicolae Grigore, secundul lui Pancu, acesta renunțând din motive personale. Daniel Pancu a luat o decizie interesantă și l-a convins pe Yuksel Yesilova să devină noul său antrenor secund, dar totodată să aibă și rol de preparator fizic.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă dezvăluie că șefii clubului au decis să achiziționeze în această vară aparatură de ultima generație, precum puls-testere sau laptopuri menite să ajute la monitorizarea și îmbunătățirea capacității fizice a jucătorilor, fapt de care Pancu s-a plâns în sezonul precedent. Deși s-a investit o sumă serioasă de bani, nu mai puțin de 70.000 de euro, aparatura zace în magazie, Yesilova neștiind să folosească această tehnologie și fiind adeptul unor alte strategii de pregătire. Vestea nu le-a picat tocmai bine șefilor, ținând cont de investiția făcută.

Rapid pleaca in cantonament în Turcia pe 8 iulie: Sursa foto: Site oficial Rapid
Rapid pleaca in cantonament în Turcia pe 8 iulie: Sursa foto: Site oficial Rapid

Chiar dacă nu este adeptul aparaturii de ultima generație, Yuksel Yesilova are un CV impresionant, colaborând în trecut cu mulțime de cluburi: Petrolul, Astra Giurgiu, Voluntari, Dinamo, Mersin, Ceahlăul Piatra Neamț, Steaua, “U” Cluj, Poli Timișoara și Sportul Studențesc, Pancu și Yesilova au colaborat în mod direct în urmă cu trei sezoane la Voluntari.

ADVERTISEMENT

„A fost o săptămână încărcată, cu antrenamente foarte tari, avem un antrenor secund nou, și preparator (n.r. Yuksel Yesilova), un om pe care mi l-am dorit foarte mult și cu care am lucrat la Voluntari, un profesionist desăvârșit, un om care va da o altă față echipei, din punct de vedere fizic. Până la începutul campionatului fizic vom fi la cel mai înalt nivel”, a spus Daniel Pancu despre venirea lui Yesilova.

Rapid a început bine perioada de pregătire, obținând două victorii cu 1-0 în fața unor adversare pe care le va întâlni în viitorul sezon din Liga a 2-a, Concordia Chiajna și Miercurea Ciuc. Giuleștenii pleacă pe 8 iulie în cel de-al doilea cantonament al verii, în Turcia, acolo unde vor sta nu mai puțin de 10 zile.

ADVERTISEMENT