Sport

Situație catastrofală la Hermannstadt. Apelul disperat al lui Dani Coman: „E mai rău ca la Astra! Mi-e rușine să intru în vestiar”

Hermannstadt este una dintre surprizele plăcute din acest început de SuperLiga. Sibienii nu au nicio înfrângere în primele trei runde, dar se confruntă cu grave probleme financiare.
02.08.2022 | 00:10
Situatie catastrofala la Hermannstadt Apelul disperat al lui Dani Coman E mai rau ca la Astra Mie rusine sa intru in vestiar
Situație catastrofală la Hermannstadt. Apelul disperat al lui Dani Coman: „E mai rău ca la Astra! Mi-e rușine să intru în vestiar”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Hermannstadt a început foarte bine campionatul din punct de vedere sportiv. Nou-promovata are șapte puncte după primele trei etape din SuperLiga. În ultima rundă, echipa lui Marius Măldărășanu a remizat la unu cu FC Botoșani. Totuși, sibienii au probleme imense din cauza banilor.

Probleme financiare uriașe la Hermannstadt. Președintele Dani Coman e disperat: „Ce să le spun jucătorilor, că i-am mințit?”

La finalul meciului disputat la Mediaș, președintele Dani Coman (43 de ani) și-a spus oful. Oficialul lui Hermannstadt a implorat autoritățile și oamenii de afaceri din Sibiu să ajute financiar echipa. Conform spuselor lui Coman, fotbaliștii lui Măldărășanu n-au mai văzut salariile din luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Fostul mare goalkeeper român nu mai suportă situația pe care a întâlnit-o și când era în conducerea Astrei Giurgiu și ia în calcul să plece de la Hermannstadt. Totuși, Dani Coman speră ca situația financiară să se rezolve.

„Am crezut că, odată cu promovarea, lucrurile se vor schimba în bine. Din păcate, nu s-a schimbat absolut nimic, sunt aceleași probleme. Mă întreb în fiecare zi de ce se mai construiește stadionul la Sibiu. Pentru ce? Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu, exceptând-o pe doamna Daniel Câmpean (n.r. – președinta Consiliului Județean Sibiu), care ne-a ajutat atât cât a putut.

ADVERTISEMENT

De ce la alte echipe, în alte județe, Buzău, Pitești, Iași, Cluj, se pot finanța echipele de către Primărie, iar la Sibiu nu? Dacă nu se vrea ca această echipă să facă performanță, să ne spună, să ne luăm bagajele și să plecăm! Am ajuns în situația în care îmi e rușine să intru în vestiar. Nu e normal, am venit aici să mă ocup de fotbal.

Sunt jucători de mare caracter aici, niciodată n-au comentat nimic, indiferent unde s-au antrenat. Ce să le spunem, că așteptăm banii din drepturile TV? Să aștepte în fiecare săptămână că se va întâmpla ceva la clubul ăsta?

ADVERTISEMENT

Dacă nu vrem să supărăm oamenii, eu vreau să-i supăr pe toți. Toți oamenii de afaceri din Sibiu, autoritățile locale. Să se supere pe mine, dar să ajute echipa. Dani Coman și-a îndeplinit obiectivul la Sibiu, dar este echipa sibienilor, nu a mea. Da, ia în calcul serios să plec, pentru că îmi doresc să fac performanță.

Vreau ca toată lumea să fie mulțumită, să fie plătită la zi. Ultimul salariu a venit în luna aprilie. Gândiți-vă cum vin jucătorii la antrenament! Dacă toată săptămâna stai și te gândești că n-ai bani să-ți plătești ratele la bancă, că ai familie, că îți întreții părinții, nu poți să te motivezi și să joci. Dar băieții au făcut-o exemplar de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

De șase luni, Ștefan Băcilă plătește singur la Hermannstadt. Nu mai poate! Sunt alte timpuri. Sunt extrem de multe probleme. Mă rezum la un singur apel: ajutați această echipă, că merită! Dacă nu, faceți un tablou cu echipa asta, care a promovat, mai mult de atât nu se poate realiza.

Ce să le spun jucătorilor, că i-am mințit? Ce să-i spun lui Iliev, un portar de echipa națională a Bulgariei? Că l-am mințit să vină la Sibiu, că vor fi lucrurile normale? Normalitatea e să ne dăm banii la zi, nu să întârziem trei luni. Butean a renunțat la peste 300.000 de euro de la CFR Cluj, ca să vină la Hermannstadt. Ce să-i spun?

Din păcate, am ajuns în situația în care este mai rău decât era la Astra. Ar trebui să facă un front comun autoritățile și oamenii de afaceri din Sibiu, cu cei opt membri fondatori ai echipei. Mergând tot așa, mergem în neant, nu vom realiza nimic! Păcat de acești jucători, de Măldărașanu, e un antrenor cum nu cred că va mai avea Sibiul mult timp de acum încolo”, a declarat Dani Coman, după Hermannstadt – FC Botoșani 1-1.

ADVERTISEMENT