Fotbal international

Situație ciudată în Anglia. Clubul legendelor lui Manchester United va deține un trofeu doar o zi

14.03.2021 | 17:05
Situatie ciudata in Anglia Clubul legendelor lui Manchester United va detine un trofeu doar o zi
ADVERTISEMENT

Salford City a câștigat finala EFL Trophy, disputată pe Wembley, după ce a învins-o pe Portsmouth cu 4-2 la penalty-uri. Numai că gruparea din orășelul de lângă Manchester va deține trofeul preț de doar o zi!

Asta deoarece finala disputată în data de 13 martie contează pentru sezonul 2019-2020. Astăzi, după doar o zi, va avea loc finala competiției din acest sezon, iar Sunderland sau Tranmere vor prelua trofeul.

ADVERTISEMENT

Salford este un club care în 2014 a fost preluat de legendele lui Manchester United. Gary Neville, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes și David Beckham controlează destinele formației care a lăsat-o pe Portsmouth și fără antrenor.

Situație ciudată în Anglia. Salford City, campioană în EFL Trophy pentru doar o zi

Trofeul sponsorizat de compania Papa John’s a fost câștigat de Portsmouth în 2019, iar echipa pentru care a evoluat în trecut și Danijel Subotic, fost atacant la Universitatea Craiova și Dinamo. Pompey a profitat de amânarea finalei din 2020, cauzată de izbucnirea pandemiei de coronavirus, și a ținut trofeul în vitrină timp de doi ani!

ADVERTISEMENT

Formația care obișnuia să fie cea mai sudică din Premier League a avut șansa de a-și apăra trofeul și de a-l mai ține în propria vitrină pentru doar o zi. Oamenii lui Kenny Jackett au disputat finala pe Wembley, contra lui Salford City, dar au pierdut cu 2-4 la penalty-uri.

Clubul deținut de jucătorii care au făcut istorie în tricoul lui Manchester United, contribuind decisiv la câștigarea Ligii Campionilor din 1999, se va putea bucura de trofeu timp de doar o zi. Asta deoarece în data de 14 martie este programată finala EFL Trophy, ediția 2020-2021!

ADVERTISEMENT
  • 5 aprilie 2020 a fost data în care ar fi trebuit să se dispute finala EFL Trophy 2020;
  • Din 31 martie 2019 era trofeul în vitrina lui Portsmouth.

Bucurie pentru Garry Nevile, Ryan Giggs și Paul Scholes, dezastru pentru antrenorul lui Portsmouth

Legendele lui Manchester United care controlează clubul Salford City s-au bucurat pe Wembley alături de jucătorii micuței formații din liga a patra a Angliei. Salford este o suburbie a orașului Manchester și se află extrem de aproape de stadionul Old Trafford. Astfel, nu este de mirare că legendele lui United au decis să preia controlul asupra acestei formații.

ADVERTISEMENT

A fost sărbătoare pentru gruparea deținută de așa-numitul Project 92 Limited, format din David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phillip Neville și Paul Scholes, toți foști la Manchester United, dar și Peter Lim, un om de afaceri din Singapore care deține și clubul Valencia.

Project 92 Limited
Project 92 Limited

Nu la fel de bine s-au simțit și cei de la Portsmouth, care s-au despărțit de Kenny Jackett. Managerul se afla de patru ani la club, dar ratarea unui nou EFL Trophy a fost capitală pentru el. Mai ales în condițiile în care Pompey se află și la două puncte în spatele pozițiilor de play-off din League One. Formația din sudul Angliei vrea neapărat să promoveze în Championship.

  • Din 2017 era Kenny Jackett manager la Portsmouth;
  • În 2014 a preluat Project 92 Limited controlul asupra lui Salford City.

Salford City va păstra o replică a trofeului în vitrină

Chiar dacă jucătorii, staff-ul tehnic și conducătorii lui Salford City se vor putea lăuda doar o zi că sunt câștigători ai EFL Trophy, ei vor avea șansa de a păstra în vitrina clubului o replică exactă a cupei, conform BT. Este cel mai important trofeu cucerit de clubul din Greater Manchester în istoria sa de 81 de ani.

Un alt club din Anglia a fost protagonistul unui episod ciudat atunci când vine vorba despre trofee. Chelsea câștiga în 2013 Europa League, după ce o învingea pe Benfica Lisabona în finala de la Amsterdam. Pentru că finala Europa League s-a disputat mai devreme decât cea a Champions League, Chelsea a devenit primul club din istorie care a deținut ambele trofee europene simultan.

Fernando Torres și familia sa, alături de trofeele UCL și Europa League
Fernando Torres și familia sa, alături de trofeele UCL și Europa League

Londonezii câștigaseră trofeul Ligii Campionilor în 2012, după finala istorică de la Munchen, jucată împotriva lui Bayern. Atunci, cu Roberto Di Matteo pe banca tehnică, londonezii s-au impus la penalty-uri după golul decisiv marcat de Didier Drogba. Tot ivorianul egalase și în ultimele minute ale timpului regulamentar de joc, trimițând partida în prelungiri.

  • 14 martie 2021 este data în care Salford City va preda trofeul EFL către Sunderland sau Tranmere;
  • O săptămână a deținut Chelsea în 2013 și trofeul UCL și trofeul Europa League, simultan.
ADVERTISEMENT