News

Situație critică în Iași: Nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus. Ce trebuie să facă pacienții

02.10.2020 | 12:43
Situatie critica in Iasi Nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus Ce trebuie sa faca pacientii
ADVERTISEMENT

România traversează o perioadă dificilă, iar în București, Cluj și Iași locurile din spitale sunt limitate.

Medicii sunt disperați și caută soluții pentru cei bolnavi. Carmen Dorobat, manager la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, a anunțat că spitalul pe care îl conduce nu mai are niciun loc liber, conform digi24.

ADVERTISEMENT

Astfel, pacienții care nu au probleme grave vor merge acasă, iar cei cu risc ”vor veni în cursul dimineții, pentru a merge pe locurile care se vor elibera prin externare”.

Nu mai sunt locuri în spitalele din Iași

România a înregistrat record după record la numărul de cazuri de COVID-19. În Iași e nevoie de măsuri disperate.

ADVERTISEMENT

“În situația aceasta, pacienții care sunt confirmați și nu au probleme deosebite vor merge acasă cu sfaturile de rigoare. Cei care vom vedea că au risc vor veni în cursul dimineții, pentru a merge pe locurile care se vor elibera prin externare. Pentru cei care sunt grav, aici este o problemă, ne ajută colegii noștri din UPU.

Astăzi au fost trei locuri libere la terapie intensivă, din nefericire am pierdut niște pacienți și acele locuri s-au ocupat în câteva ore. Ritmul în care se lucrează este fantastic”, a declarat Carmen Dorobat.

ADVERTISEMENT

Diana Cimpoesu, șefa UPU la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, confirmă presiunea exercitată asupra sistemului medical din oraș.

“De exemplu, azi am avut două paciente, una cu ventilație non-invazivă, una cu intubație și ventilație din urgentă. Acele paturi eliberate, din păcate, prin decesul unor pacienți în terapiile intensive de covid, au fost rapid ocupate”, a afirmat Diana Cimpoescu.

ADVERTISEMENT

O soluție disperată ar putea fi mutarea pacienților într-un alt județ.

Încercăm să găsim locuri și e dificil, azi e prima zi în care ne-am pus o problemă pe care colegii de aici de la București și-au pus-o de mai multă vreme, aceea de a transfera noi, care suntem centru județean și regional, către un alt spital, din alt județ. Încă nu s-a întamplat, poate nici nu se va întampla, poate se vor vindeca, noi asta ne dorim, ca să se poată externa și să se elibereze locuri”, a  explicat Cimpoescu.

ADVERTISEMENT