Fotbal intern

Situație critică în Liga 2. Și Gloria Buzău a anunțat oficial că se retrage

18.01.2021 | 14:37
Situatie critica in Liga 2 Si Gloria Buzau a anuntat oficial ca se retrage
ADVERTISEMENT

După Turris Turnu Măgurele, care a anunțat că se retrage din campionatul ligii secunde, a venit rândul formației Gloria Buzău să ia aceeași decizie. 

Aflați pe locul 10, la doar două puncte de ultima poziție ce asigură participarea în play-off, buzoienii nu vor mai lua evolua în eșalonul secund începând cu startul returului actualei stagiuni.

ADVERTISEMENT

Totul ar fi pornit de la scandalul în care a fost implicat Marius Ioniță, fotbalistul buzoienilor acuzat că ar fi pariat pe meciurile propriei echipe. Ilie Stan, antrenorul Gloriei, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre acel caz.

UPDATE, 18 ianuarie, ora 16:25 / Gloria Buzău a emis un comunicat oficial prin care anunță că se retrage din Liga 2. Clubul va continua să activeze doar prin Centrul de Copii și Juniori.

ADVERTISEMENT

„Sport Club Municipal Gloria Buzău anunţă retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul naţional al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după infomarea, în prealabil, a Federaţiei Române de Fotbal.

Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar şi din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul şi regulamentele Federaţie Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului doreşte să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii şi Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărţiţi în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licenţă PRO, A, B şi C.

Totodată, menţionăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătăţirea şi modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiţii, realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău şi Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii şi Juniori.

ADVERTISEMENT

Mulţumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape şi care ne-au încurajat!”, au transmis buzoienii.


Știre inițială, 18 ianuarie, ora 14:37

Situație critică în Liga 2. Se retrage și Gloria Buzău!

Turris a fost prima formație care și-a anunțat retragerea din campionatul Ligii 2. Managerului general Silviu Bogdan a declarat în exclusivitate pentru FANATIK, în urmă cu mai puțin de o săptămână, că gruparea din Turnu Măgurele a luat această decizie din cauza problemelor financiare.

„În urma retragerii sponsorului principal, am luat decizia să ne despărţim de comun acord. Am încercat să vin cu soluţii, să terminăm campionatul cu copii, însă nu nu am ajuns la un acord cu Consiliul Director”, a spus Silviu Bogdan.

La doar câteva zile după anunțul șocant al celor de la Turris, o altă grupare din Liga 2 este pe cale să renunțe să mai joace. Este vorba despre Gloria Buzău, grupare aflată pe locul 10, la doar două puncte de locurile de play-off. Sport.ro anunță că buzoienii au luat decizia de a se retrage din campionat, ca urmare a scandalului de pariuri în care a fost implicat Marius Ioniță.

Totuși, primarul orașului Buzău anunțase că ia în calcul desființarea echipei de fotbal, în cazul în care promovarea nu va fi posibilă, din punct de vedere regulamentar. Amenințarea lui Constantin Toma nu a avut efecte, iar FRF nu a „umblat” la regulament, astfel că dispariția Gloriei Buzău ar putea fi conectată cu acest detaliu.

Antrenorul Ilie Stan a reacționat în exclusivitate pentru FANATIK, după ce a auzit vestea că echipa pe care o pregătește s-ar putea desființa înainte de reluarea stagiunii din Liga 2.

„Sunt surprins. O să avem o ședință în care vom discuta și mai multe detalii pot da mai târziu. Eu sper să nu fie adevărat. Nu îmi vine să cred și mai multe de atât nu pot să spun”, a declarat Stan.

Ce spunea Ilie Stan despre fotbalistul parior: „Am fost șocat”

Fotbalistul acuzat că ar fi pariat împotriva echipei la care evoluează, Marius Ioniță, joacă pe postul de fundaș la Gloria Buzău și a fost deconspirat chiar de către fosta sa iubită. Totul spre stupefacția antrenorului Ilie Stan. Acesta a vorbit cu FANATIK despre modul în care a primit vestea că Ioniță ar fi pariat împotriva Gloriei.

„Nu am întâlnit așa ceva în toată cariera mea de antrenor. Și nici ca jucător! Am fost șocat, mai ales că am aflat din presă. Nu am vorbit cu Marius Ioniță. Și nici nu am ce să vorbesc cu el. Vreau să cred că nu e adevărat! Decizia finală e la conducere. Eu sunt doar antrenor. Dacă va fi găsit vinovat, cel mai probabil nu va mai face parte din lot

Deocamdată ancheta internă e încă în desfășurare, iar la finalul săptămânii se va lua o decizie. Momentan e suspendat. Noi pe 11 ianuarie ne reunim. Eu nu am avut ce să îi reproșez nici la antrenamente, nici pe teren. Nu am avut probleme cu el, însă eu mă concentrez pe echipă, nu pe un jucător anume”, declara Ilie Stan în data de 6 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: