Fotbal intern

Situație critică la Dinamo: „Mai avem nevoie de 700.000 de euro pentru a lua licența. Nu este simplu!”

27.01.2020 | 20:16
Situatie critica la Dinamo Mai avem nevoie de 700000 de euro pentru a lua licenta Nu este simplu
ADVERTISEMENT

Florin Prunea a declarat că Dinamo mai are nevoie de 700.000 de euro pentru a plăti toate datoriile și să obțină licența pentru sezonul viitor. Oficialul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare susține că ultimele patru partide din sezonul regular au o mare importanță pentru echipă, sumele de bani provenite din drepturile de televizare depinzând de locul ocupat în clasament.

Situație critică la Dinamo

Situație financiară de la Dinamo pune în pericol continuitatea sportivă a echipei în prima divizie. Chiar dacă a vândut doi dintre cei mai importanți fotbaliști în această iarnă, Dan Nistor și Denis Ciobotariu, clubul mai are nevoie de o sumă importantă pentru a ajunge la zero cu datoriile și să obțină licența.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea susține că ultimele patru jocuri din sezonul regular sunt capitale pentru Dinamo, atât pentru îndeplinirea obiectivului, calificarea în play-off, dar și pentru obținerea unei sume mai mari din drepturile de televizare, care cresc în funcție de locul ocupat în clasament.

Mai avem nevoie de 600.000 sau 700.000 de euro pentru a lua licența. Penultimul salariu a venit de la Ionuț Negoiță. Nu salariile sunt problema la Dinamo, ci cheltuielile cotidiene, deplasări, apă, gaze.

ADVERTISEMENT

Salariile jucătorilor de la Dinamo costă în jurul sumei de 150.000 de euro, cu tot cu taxe. Întreținerea de la baza de la Săftica ne costă mult, nu este simplu. 

Aceste patru jocuri pentru noi sunt pe viață și pe moarte, pentru noi este foarte importantă și poziția pe care terminăm sezonul regular, chiar dacă intrăm în play-out, dacă terminăm pe locul șapte putem lua 400.000 de euro în plus din drepturile de televizare la rata din martie”, a declarat Florin Prunea la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Dinamo, program dificil în februarie

Dinamo are un început de an dificil, urmând să întâlnească trei echipe din zona play-off-ului în ultimele patru etape ale sezonului regular. Formația lui Dusan Uhrin întâlnește Astra Giurgiu, FC Voluntari, FCSB și Gaz Metan Mediaș în jocurile care vor decide calificarea în play-off.

Înainte de primul meci oficial din sezonul de primăvară, Dinamo este pe locul nouă în clasament, la șapte puncte în spatele celor de la Viitorul, care ocupă prima poziție de play-off.

ADVERTISEMENT