Sport

Situație critică la Gaz Metan Mediaș: 9 jucători și-au reziliat contractele. Clubul nu a intrat în insolvență și riscă o nouă depunctare de 6 puncte

Gaz Metan Mediaș se află într-o situație critică, după ce 9 dintre jucătorii de bază ai echipei au ajuns la un acord cu conducerea clubului pentru rezilierea contractelor
15.02.2022 | 17:00
Situatie critica la Gaz Metan Medias 9 jucatori siau reziliat contractele Clubul nu a intrat in insolventa si risca o noua depunctare de 6 puncte
Nouă jucători de bază ai echipei refuză să se prezinte la meciul cu Dinamo. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-02-2022
15:00

Din rău în mai rău. Gaz Metan va fi depunctată din nou, săptămâna viitoare

Rămasă fără jucătorii importanți și pentru că procedura de insolvență nu a fost declanșată, Gaz Metan Mediaș riscă o nouă depunctare, de 6 puncte, săptămâna viitoare.

Oficialii clubului sibian au cerut intrarea în insolvență, ceea ce ar fi dus la ”ștergerea” datoriilor către foștii angajați (antrenori, jucători și personal auxiliar), însă, ședința de azi cu privire la declanșarea procedurii de intrare în insolvență a fost amânată pentru data de 15 martie, anunță GSP.ro.

Însă, până atunci clubul va este obligat să stingă datoria de aproximativ 70.000 de euro pe care o are către fostul antrenor Mihai Teja și staff-ul acestuia. Sursa citată notează că procesul pentru soluționarea litigiului dintre Gaz Metan și Mihai Teja va avea loc pe 23 februarie.

Dacă la data amintită gruparea sibiană nu va face dovada achitării restanțelor către cei amintiți, FRF va aplica o nouă depunctare de această dată de 6 puncte. Recent Gaz metan a mai pierdut două puncte din cauza datoriilor neachitate către Ronaldo Deaconu.

15-02-2022
10:41

Ilie Poenaru a anunțat despărțirea de Gaz Metan Mediaș

Antrenorul Ilie Poenaru a anunțat, azi, că nu își va duce la sfârșit contractul cu Gaz Metan Mediaș după ce, luni, echipa a pierdut nu mai puțin de 9 jucători. Pentru gruparea sibiană urmează, cel mai probabil, declararea falimentului, iar tehnicianul de 45 de ani nu este dispus să aștepte inevitabilul.

”Am venit la Mediaș cu inima deschisă și gânduri mari. Am preluat o echipă în derivă, cu patru puncte, și care nu dă speranțe de revenire, dar am reușit împreună cu staff-ul să echilibrăm situația, să schimbăm din mers și să implementăm metodele și principiile noastre. Lucrurile pe plan sportiv mergeau destul de bine doar că din punct de vedere administrativ nu se rezolva nimic.

Aveam doar promisiuni mari din partea autorităților, care de la săptămână la săptămână ne făceau să credem că se va rezolva, dar de fapt ei pregăteau altceva! Noi ne-am continuat munca ca niște profesioniști până când a venit ziua în care am fost depunctați și de aici ne am dat seama că lucrurile devin grave.

De aici am tras concluzia că facem munca în zadar pentru că vor urma și alte depunctări, iar jucători care au fost exemplari în toată această perioadă au spus stop: nu mai vrem! Aseară (luni, 14 februarie – n.r.) au plecat opt – nouă jucători, ceea ce pentru mine înseamnă sfârșitul acestui club pentru că oricum ne bazam doar pe 14 – 15 cu experiență, restul sunt copii.

În aceste condiții este greu ca eu să-mi duc munca la bun sfârșit pentru că nu mai am cu cine și nu vreau să mă compromit, nu vreau să adaug la CV-ul meu o retrogradare pentru că nu este a mea, este a Romgazului și a Primăriei. Doamne Ajută, rămas bun”, a declarat Ilie Poenaru, pentru Prosport.

14-02-2022
19:56

9 jucători vor pleca de la echipă. Cum au reușit să-i convingă pe conducători

Eforturile fotbaliștilor de la Gaz Metan încep să-și arate roadele. Potrivit gazisti.ro, site-ul dedicat suporterilor echipei, nu mai puțin de 9 dintre ei au obținut rezilierile contractuale, întrucât au renunțat la salariile restante.

Este vorba despre Octavian Vâlceanu, Răzvan Trif, Răzvan Grădinaru, Ioan Filip, Gabriel de Moura, Vlad Morar, Mihai Lixandru, Patricio Matricardi și Răzvan Horj.

Totuși, în cazul în care aceștia nu își vor găsi o nouă echipă în decurs de 5 zile, este posibil să se întoarcă la Mediaș, unde vor continua până în vară. Pentru a continua în Liga 1, Gaz Metan va fi nevoită să își completeze lotul cu juniori din propria pepinieră.

Neplătiți de luni bune, mulți dintre jucătorii de la Gaz Metan Mediaș vor să plece liberi de contract în ultima zi a perioadei de mercato, dar refuzul ferm al conducerii îi determină să recurgă la măsuri radicale.

Probleme mari la Gaz Metan Mediaș înainte de meciul cu Dinamo. Nouă titulari nu vor să se prezinte

Potrivit gsp.ro, pentru că oficialii echipei nu au acceptat să le rezilieze contractele pe cale amiabilă, nu mai puțin de nouă titulari au anunțat că nu vor face deplasarea la București pentru duelul cu Dinamo. Acesta este programat vineri, 18 februarie, la 18:55, pe arena din „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Cum este puțin probabil să se răzgândească între timp, Ilie Poenaru va trebui să completeze lotul cu juniori. Medieșenii ocupă poziția cu numărul 14 în Casa Pariurilor Liga 1, la nouă puncte în fața adversarei din următoarea etapă și 11 în fața „codașei” Academica Clinceni.

Chiar dacă perioada de mercato e pe cale să se închidă, jucătorii pot semna oricând cu alte echipe, cu condiția să devină liberi de contract. În încercarea de a-i îndupleca pe oficialii Gazului, aceștia s-au arătat dispuși să renunțe la o bună parte din sumele restante, dar tot nu au avut sorți de izbândă până acum.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru, la capătul puterilor: „Nu mai am cum să mai continui”

În ceea ce-l privește pe Ilie Poenaru, decizia jucătorilor de a nu se prezenta la meciul cu Dinamo l-ar putea determina să plece mai devreme decât își propusese inițial. Cu juniorii, șansele echipei de a evita retrogradarea sunt aproape nule.

Momentan nu ştiu, încă aştept veşti de la ei. Ei sunt acolo. acum este un consiliu director, au nevoie de 3-4 semnături şi aşteaptă, două semnături din câte au nevoie au fost primite pentru rezilierea contractelor.

ADVERTISEMENT

Eu aştept până mâine să vedem ce s-a întâmplat. Ei şi-au exprimat dorinţa să plece, vor să renunţe şi la toţi banii, adica tot ce au de primit până acum, vor să renunţe, doar să plece liberi pentru că e ultima zi de transferuri şi e şansa lor să meargă undeva unde le este mai bine.

Eu nu mai pot să controlez aceste lucruri, nu mai ţin de mine, am făcut-o până în acest moment, i-am ţinut, i-am făcut să joace, i-am văzut cum s-au comportat, dar toate au o limită!

ADVERTISEMENT

E decizia lor şi dacă rămân fără atâţia jucători e clar că nu mai am cum să mai continuu. Sunt şi unii juători care nu vor neapărat să plece, pentru că în momentul ăsta nu au oferte şi vor să rămână să joace până la vară, dar undeva la 5-7 jucători au oferte.

Foarte greu ca eu să mai continuu pentru că înseamnă să continuu cu mulţi copii sunt multe etape de jucat, este play-out şi înseamnă ca eu să mă compromit ca antrenor şi nu vreau să asociez CV-ul meu cu o retrogradare”, a declarat tehnicianul pentru telekomsport.ro.

Ronaldo Deaconu e dispus să renunțe la salariile restante. Ce condiție le pune oficialilor echipei

Din dorința de a-și ajuta foștii colegi să plece de la Mediaș, Ronaldo Deaconu a promis că va renunța la cei 110.000 de euro pe care trebuie să-i primească dacă acestora le vor fi reziliate contractele. Potrivit mijlocașului de 24 de ani, principalul vinovat pentru situația echipei este primarul Gheorghe Roman.

Nimeni nu vrea să-și asume decizia de reziliere a contractelor. Domnul primar a decis totul la echipă în ultimul timp, e ‘omul din umbră’. Dânsul își dorește falimentul cu orice preț.

Minte și le-a spus tuturor suporterilor că vor altă echipă, dar e imposibil asta. Am fost acuzat că vreau răul echipei, dar alții sunt vinovați. Unde sunt cei 700.000 de euro intrați în club în decembrie? Se puteau plăti o parte din datorii. Nu pot să cred că nimeni nu s-a gândit la asta.

Fără domnul primar nu se poate, dânsul trebuie să facă plata. Sunt ținuți acolo cu forța, nu știu ce să facă. Dacă nu reziliază astăzi, atunci blocați, că e ultima zi de transferuri.

Eu am luat doar o treime din banii pe care trebuiau să-i iau. Dacă îi lasă liberi pe jucători, renunț la bani, altfel nu. Le transmit suporterilor să nu creadă tot ce se aude”, a anunțat Ronaldo Deaconu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT