Sport

Situație critică la Petrolul! ”Unii din conducerea clubului sunt golănei”. Fotbaliștii au plecat în vacanță cu salariile neplătite de trei luni

Problemele financiare de la Petrolul sunt critice și aproape să sufoce clubul, care pierde jucători, nu are drept de transferuri și a trimis fotbaliștii în vacanță fără bani.
29.05.2024 | 09:38
Situatie critica la Petrolul Unii din conducerea clubului sunt golanei Fotbalistii au plecat in vacanta cu salariile neplatite de trei luni
Marian Copilu este omul care conduce Petrolul, club care se confruntă cu mari probleme financiare FOTO colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Petrolul a cochetat cu play-offul Superligii, dar a terminat campionatul în genunchi. Ploieștenii s-au salvat de la retrogradare în penultima etapă, însă în perspectiva sezonului viitor lucrurile nu sunt deloc îmbucurătoare.

Fotbaliștii sunt nemulțumiți de cum s-au cheltuit banii

Clubul se confruntă cu mari probleme financiare, care aproape îl sufocă. Fotbaliștii au fost trimiși în vacanță fără bani, având trei salarii restante. Din acest motiv, jucătorii care erau la final de contract nu și-au mai prelungit contractele.

ADVERTISEMENT

Au plecat deja Bart Meijers, Jair și Diomande, iar Gicu Grozav ezită să-și prelungească contractul. Fostul internațional este curtat intens de Dinamo, care i-a pus în față o ofertă greu de refuzat.

Petrolul are și interdicție la transferuri, din cauza unei datorii mai vechi. În aceste condiții, nu a putut perfecta niciun angajament nou. Clubul condus de Marian Copilu așteaptă o infuzie de capital, pentru a putea plăti datoria și a acoperi golurile lăsate de plecarea fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT

În afara celor care nu și-au prelungit contractele pleacă și alți fotbaliști. Irobiso, Musi și Denis Radu trebuie să se întoarcă la cluburile de unde au fost împrumutați.

Pentru ca scenariul să fie chiar de coșmar, primarul Ploieștiului s-a delimitat de club, deși în luna martie promisese sprijin. ”Unii din conducerea clubului sunt golănei”, a spus primarul Andrei Volosevici, conform observatorulph.ro, paradoxal în contextul în care clubul a anunțat plata unor restanțe financiare, privind datoriile la buget și cele pentru chiria stadionului.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă rămâne însă cea a datoriilor față de jucători. Aceștia sunt nemulțumiți nu doar că nu și-au primit banii, ci și că aceștia au fost cheltuiți în alte scopuri de conducerea clubului.

Spre exemplu, la ultima etapă, care nu mai avea nicio miză, deplasarea la Iași a fost făcută cu avionul. Înainte, la meciul cu Dinamo, jucat la București, echipa a fost cazată la Marriot, deși putea să plece de la Ploiești, în ziua partidei. În finalul sezonului, situația a fost detensionată de președintele Claudiu Tudor. Acesta și-a amanetat mașina pentru a obține un împrumut, din care să ofere niște prime pentru victoria cu Oțelul.

ADVERTISEMENT

Speră la un amical de gală cu PAOK Salonic

Petrolul se află în anul centenarului. Din cauza problemelor financiare, singurul eveniment desfășurat în acest sens a fost un turneu de juniori. Se speră ca Răzvan Lucescu să vină cu PAOK Salonic, pentru un meci aniversar în septembrie. Totul în virtutea faptului că Răzvan a fost antrenor la Petrolul. La fel și Nae Constantin, secundul său, tehnicianul care a promovat echipa în Superliga României.

Reunirea Petrolului, fixată de antrenorul Laszlo Balint, este programată săptămâna viitoare, la 3 iunie. În plan sunt două cantonamente, unul la Mogoșoaia, și unul în Slovenia, dar situația financiară a clubului nu garantează derularea lor.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României