News

Situație critică la Spitalul Craiova. Doi pacienți au murit în așteptarea unui loc la ATI

19.03.2021 | 12:52
Situatie critica la Spitalul Craiova Doi pacienti au murit in asteptarea unui loc la ATI
ADVERTISEMENT

Situație critică la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. Doi pacienți au murit în izolatorul unității medicale, acolo unde așteptau un loc la ATI.

În zona de Anestezie și Terapie Intensivă dedicată pacienților Covid a spitalului doljean nu mai este niciun loc liber, iar în izolatorul UPU tot mai mulți pacienți în stare gravă speră să se elibereze un loc la ATI.

ADVERTISEMENT

Doi pacienți au murit în așteptarea unui loc ATI, la Spitalul din Craiova

Situație tot mai gravă la nivel național după explozia valului 3 al pandemiei de SARS-CoV-2. În secția ATI Covid de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, toate cele 20 de locuri pentru adulți sunt ocupate, pacienţii suspecţi şi confirmaţi sunt duşi în izolatorul UPU, anunță Adevărul.

În aceste spații există surse de oxigen şi medicii încearcă să-i ajute pe cei care au probleme respiratorii. La fel de grav este faptul că şi în izolator toate cele 18 paturi existente sunt ocupate.

ADVERTISEMENT

Mai avem un singur pat liber, dar nu are oxigen. Este foarte greu, din ce în ce mai greu. Avem pacienți în stare gravă care ar trebui să fie duşi în Terapie Intensivă, dar şi acolo sunt toate paturile ocupate. Singura soluţie este să-i ajutăm noi aici.

Suntem urgentişti şi pe cei mai mulţi dintre ei îi putem ajuta. Am adus paturi suplimentare pe holuri şi sperăm cu toţii să facem faţă valului 3”, a declarat Aura Stoican, medic UPU Craiova, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Din păcate, unii pacienți aflați pe lista de așteptare nu mai apucă să fie transferați. Acesta este cazul a doi pacienți care au decedat în izolatorul UPU.

”Pacienta care a decedat în izolator a venit într-o stare foarte gravă şi, din păcate nu s-a mai putut face nimic. Este extrem de îngrijorător că mulţi dintre pacienţi ajung la spital în ultima clipă”, a explicat dr. Stoican, despre pacienta decedată joi, în vârstă de 83 de ani.

ADVERTISEMENT

Creștere a cazurilor în județul Dolj

În ultima zi, la nivel național au fost înregistrate 6.174 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. În ceea ce privește județul Dolj, aici au fost depistate 166 de îmbolnăviri, iar rata de incidență la mia de locuitori a ajuns la 2.17.

ADVERTISEMENT